1. trzeba by doczytac regulaminy , wydaje mi sie ze nie bedzie problemu o ile dostaniecie
2. zwieksza
3. pewnie tez , czy to up czy ue dotacja , jesli sprzet wykorzystasz to ja bym zostawil , we wniosku wpisalem ze mam sprzet dobrej klasy to pewnie uwiarygodnia ze ma sie doczynienia juz z tematem
aha
jakby ktos chcial rozszerzyc PKD , a dotacje ma z UP , to w sumie u mnie w lodzi mozna wniosek zlozyc z prosba , jesli jest zwiazane z glownym PKD problemu ponoc nie robia , po niedzieli skladam prosbe
no comment...
niekoniecznie bedzie musiałzwrócic jeżeli:
- bedzie to praca w zawodzie w którym składał o dofinansowanie
- i jednocześnie dostal zgode od dyrekcji up (lub kogoś kto wydaje dofinansowanie) na podjecie tego typu pracy.
jest to w regulaminie bodajrze.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
jesli to praca na etat , zwraca kase , a o tym ze praca w zawodzie to skad wiesz ? bo to juz paranoja by byla , to na co dofinansowanie wtedy ;] , co do drugiej opcji to moze i tak sie da ale cienko widze zeby to mozna bylo latwo przepchnac , a w samym reg jest jasno napisane ze podejmowac zatrudnienia na etacie nie wolno
1. ubiegasz sie o to co ci potrzebne , o ile potrafisz to uargumentowac
2. im szybciej tym lepiej
3. www.google.pl - to moze chociaz min wysilku ?
4. forme opodatkowania mozna wybrac kazda , w tym wypadku czy robisz dla firm czy nie , nie ma znaczenia , wiekszosc na pewno bedzie wolala fakturki
no comment...
Po 1. można ubiegać się o 2 body? nie chcę niczego wyłudzać. 2 body są mi potrzebne na wypadek awarii 1 - odpowiadam przez klientami i jak mi body padnie, to jestem skonczony.
Po 2. od kiedy do kiedy najlepiej brać kaske?
Po 3. ile wynosi na ten rok ten obniżony ZUS?
Po 4. jaki podatek mam placic, jak chce robic dla firm i nie-firm? ale odpowiedzcie bez zbednych zawilosci :-)
thx!
ad 1 możesz na drugie body bo musisz mieć wkład własny w postaci jakiegoś sprzetu - moze być foto
ad 2 od dzistzn idz zarejestruj ie jako bezrobotny i możesz skladać wniosek na drugi dzień
ad 3 na ten rok jeszcze nie wiem a na tamten było ok 224,24 + 113,56 (czyli 337,8) w tym roku pewnieminimalnie wiecej
ad 4 co do podatku - powiem tyle ile wiem prowadz KPiR a podatek płacisz odchodowy ale nie pamietam ile na książce jest.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
1. nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie. ja chce za kaske, ktora mi daja wzisc 2 body, np. Canon 50D + Canon 7D. jak mi sie popsuje, to chce miec backup. i czy komus sie udalo wziasc 2x body i jak to uargumentowac???
5. czy za kaske, ktora mi daje moge sobie kupic software do kompa do obrobki zdjec? Photoshop???
6. jeszcze jedno. czy idzie wziasc dofinansowanie, jak jeszcze nie mielismy zadnego zlecenia?
Ja mialem 40D jako wkład własny i brałem 5DmkII. Ogólnie bardzo mile widziany jest jakiś wkład własny, dobrze jeżeli jest to jakiś sprzęt z działalnością związany gdyż widać wtedy, że masz już jakieś doświadczenie w tej materii.
Ale ogólnie nie sądzę żeby był problem z wzięciem dwóch body tylko raczej bym się zastanowił czy to ma sens. Lepiej wziąć np. 7D i zostawić sobie to body które masz - to i tak tylko backup w razie sytuacji krytycznej ;-) Za 50D trzeba wyłożyć ~3,5k zł to lepiej za to jakieś szkło wziąć(17-55/2.8 np.)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
1. no przecierz ci napisalismy , ze mozna , a uargumentowac to trzeba samemu , skad mamy wiedziec do czego ci sprzet i czy potrzebujesz backupu ? poza tym wybacz , to lekka przesada za kogos pisac wniosek , jesli tak prostej rzeczy nie jestes w stanie zrobic jak masz zamiar firme prowadzic ? i to wcale smieszne nie jest...
5. tak
6. pytanie do wrozki , my komisja rozpatrujaca nie jestesmy , generalnie mozna , bo ja tak dostalem ( zalczylem jednak bodaj dwie umowy o zdjecia slubne , i promese wspolpracy od gazety )
no comment...