Strona 34 z 152 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Kolin
    Guest

Domyślnie

A czy po podpisaniu umowy z UP trzeba od razu rejestrować działalność czy można najpierw zrobić zakupy?
    Z tym jest związane też to czy można kupować na fakturę nie mając działalności.
    W bytomiu 15.800 mi przyznali

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dostales i nie wiesz ;]

Mozna kupowac odrazu po podpisaniu umowy.
    30 dni od podpisania trzeba zalozyc dzialalnosc
    30 dni od zalozenia max trzeba dokonac zakupow.
    Czyli od 30 do 60 max dni mozna czekac z zakupami w zaleznosci co i jak po kolei zalatwiamy.

Mozna kupowac na fakture , kupujesz na siebie , nip masz.
    no comment...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolin Zobacz posta
    A czy po podpisaniu umowy z UP trzeba od razu rejestrować działalność czy można najpierw zrobić zakupy?
    Starales sie o dofinansowanie, dostales je i nie masz o tym pojecia? ??:
    Mam przed soba pewien zalacznik z oswiadczeniami a w nim zdanie
    Otrzymane srodki wydam w okresie od dnia zawarcia umowy do 30 dnia od dnia podjecia dzialalnosci gospodarczej
    Mam nadzieje, ze juz wiesz :>

EDIT
    MM-architekci mnie ubiegl ;-)

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolin Zobacz posta
    Nie, nie trzeba otwierać działalności niezwłocznie po podpisaniu umowy. Przy podpisywaniu umowy wszystko Ci wytłumaczą. Określisz wtedy kiedy otworzysz działalność, a kasę będziesz mógł wydać bezpośrednio po otrzymaniu jej na konto.
    Trzeba kupować na fakturę lub umowę kupna sprzedaży i tego też dowiesz się przy podpisywaniu umowy.
    Natomiast ograniczony będziesz czasowo do kiedy masz rozliczyć się z przelanej kasy z PUPem. Miesiąc albo dwa po przelaniu kasy nie pamiętam.

hehe - koledzy byli szybsi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A i uwazal bym z tym ze mozna kupowac na fakture czy umowe - jesli deklarowales ze na faktura to raczej sie tego nie zmieni , nawet paragon nie moze byc ;] , tzn mozna probowac , kupic na umowe , zlozy wniosek dlaczego , co i jak , moze przychylny naczelik pozytywnie rozpatrzy prosbe.

Jak sie pytalem , moze po dostaniu kasy niby kupic nawet cos uzywanego , dajmy na to super okazja , i tez zlozyc wniosek o uwzglednienie tego. Wszystko zalezy od urzedu i ludzi ktorzy w nim pracuja i potrafia myslec ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja mam jeszcze takie 2 małe pytania...

"Opis rynku, na którym będzie prowadzona działalność gospodarcza z uwzględnieniem konkurencji ( opis najbliższego otoczenia biznesowego, zarys rynku jako branży, opis i struktura firm już działających z tej branży z podaniem konkretnych danych liczbowych i ich źródła)"

Zastanawia mnie tutaj - opis najbliższego otoczenia biznesowego i te konkretne dane liczbowe. Czy mógłby mi to ktoś dokładniej wyjaśnić?

I jeszcze jedno pytanie - Opis przedmiotu działalności pobocznej
    Czy tu można wpisać na przykład retouching?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ad1 - u mnie nie bylo tak szczegolowo w sensie dane liczbowe , nie pamietam ale pisalem tam cos odnosnie zakresu do kogo moja oferta jest skierowana , nic wiecej bo w zaden krotki sposob nie mialem jak okreslic konkurencji

ad2 - a po co ? to jest wedlug mnie drobiazg raczej , pierwszy raz sie sie spotykam z taka opcja , ale moze chodzi o cos pokrewnego albo w ogole nie zwiazanego z foto

dopytaj sie w urzedzie najlepiej
    no comment...

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

O kurka, który to UP takie wnioski wymaścił Dominiku? W moim była prosta charakterystyka rynku, pobieżnie o konkurencji itp. Ale opisywanie struktur firm? Dane liczbowe? Źródła?! Jakiś koszmarek. Albo w UP ktoś sobie jaja robi.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Warszawski

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Albo pani ambitna naczelnik wpadła na pomysł żeby za pomocą petentów pozyskać dane do jakiegoś raportu.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Strona 34 z 152 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów