Strona 2 z 152 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    obecnie jest dokładnie 14,7 tyś.

a prace nie tyle mozesz podjąć co zawierasz z nimi umowa o dzieło czy zlecenie to nei ma róznicy dla ciebie, bynajmniej podejmujesz ją tak ze ty im wystawiasz rachunek za pracę a oni ci płaca.

wtedy jest to zupełnie legalne i jest to traktowane jak bys miał klienta - bo tak naprawde go masz.

PS pamietaj ze to nie oni cie zatrudniają tylko masz z nimi podpisaną umowę zlecenie lub dzielo.
    Czyli przykładowo. Moja żona która obecnie pracuje zwalnia się lub jest zwalniana bo kryzys. Rejestrruje się w UP stara się o dotacje. I jako pracodawac moze zawrzec umowe zlecenie z firma w której wczesniej pracowala bo się okazało ze firma jednak bez nej nie moze zyć a firma która się założyla przychodzi dochody w np. weekendy.,

Tylko czy profil zakładanej firmy a wykonywanej pracy na umowie zleceniu będzie musiał być zblizony czy traktowac to jako usługi

Coś już napisał Awatar kompi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Czyli przykładowo. Moja żona która obecnie pracuje zwalnia się lub jest zwalniana bo kryzys. Rejestrruje się w UP stara się o dotacje. I jako pracodawac moze zawrzec umowe zlecenie z firma w której wczesniej pracowala bo się okazało ze firma jednak bez nej nie moze zyć a firma która się założyla przychodzi dochody w np. weekendy.,

Tylko czy profil zakładanej firmy a wykonywanej pracy na umowie zleceniu będzie musiał być zblizony czy traktowac to jako usługi
    Jako klient tak. Warunek dotacji jest taki że nie mozesz pozostawać z byłym pracodawcą w stosunku pracy, upewnij się dokładnie bo juz nie pamiętam albe było coś takiego ze były pracodawca nie moze być twoim 100% żródłem dochodu. UP zabezpiecza się przed takimi praktykami bo pracodawcy zwalniają pracowników wymuszając ich aby zakładali działalności bo dla nich to jest korzystniejsze.

A to czy profil prowadzenia działalności jest zbliżony czy taki sam nie ma znaczenia bo i tak mozesz świadczyć takie usługi jakie sobie wpiszesz w PKD
    Ostatnio edytowane przez kompi ; 21-01-2009 o 01:08
    http://pano360.pl |
    Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Domyślnie

Jeszcze jedna ważna informacja. Na to dofinansowanie z UP trzeba mieć żyrantów (nie pamiętam tylko, czy jeden wystarczy)!
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

ja musiałem mieć 2.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompi Zobacz posta
    Jako klient tak. Warunek dotacji jest taki że nie mozesz pozostawać z byłym pracodawcą w stosunku pracy, upewnij się dokładnie bo juz nie pamiętam albe było coś takiego ze były pracodawca nie moze być twoim 100% żródłem dochodu. UP zabezpiecza się przed takimi praktykami bo pracodawcy zwalniają pracowników wymuszając ich aby zakładali działalności bo dla nich to jest korzystniejsze.

A to czy profil prowadzenia działalności jest zbliżony czy taki sam nie ma znaczenia bo i tak mozesz świadczyć takie usługi jakie sobie wpiszesz w PKD
    Dokładnie. Tylko ze własnie pracodawaca chce zone zmusic do załozenia firmy. TYle ze my chcemy zalozyc firme zwizana z fotografią a zona obecnie pracuje w pośrednictwie finansowym. Zastanawiam mnie jaka forma wspołpracy mogłaby być pomiedzy naszymi firmami (w sensje tytuł faktury, umowy itp)

Domyślnie

Tak jak pisałem, jeśli masz w PKD wpisane usługi finansowe to normlanie wystawiasz fakture na takie usługi. możesz równie dobrze usługi budowlane sobie zgłosić i też świadczyć takie usługi.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompi Zobacz posta
    Tak jak pisałem, jeśli masz w PKD wpisane usługi finansowe to normlanie wystawiasz fakture na takie usługi. możesz równie dobrze usługi budowlane sobie zgłosić i też świadczyć takie usługi.
    Czyli będziemy mieli firme mix (usługi fotograficzne, usługi informatyczne, usługi finansowe)

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Czyli będziemy mieli firme mix (usługi fotograficzne, usługi informatyczne, usługi finansowe)
    Ważne tylko żebyś miał w działalności możliwość wykonywania usług na jakie chcesz związać się zleceniem z daną firmą.
    Sama nazwa Twojej firmy nie ma znaczenia.
    Wystawiasz fakturę na której piszesz usługa zgodna z umową ...

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a czy jak tos juz wczesniej zalozyl dzialanosc gospodarcza (tak jak ja w listopadzie) i ma umowę o współpracę, to moze sie zalapac jeszcze na dofinansowanie? przed zalozeniem dzialoanosci gospodarczej nie bylem zarejestrowany jako bezrobotny.

rocher
    Guest

Domyślnie

Ja starałam się o dofinansowanie i dostałam je pod koniec ubiegłego roku. Tak więc jestem na bieżąco. Tyle, że w tym roku mozna dostać więcej kasy W razie jakiś pytań to pisać smiało na maila rocher@gmail.com lub gg 329213

Strona 2 z 152 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów