MIC_a idź do Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości. Dowiesz się o innych dotacjach z programów (z grupy kapitał ludzki) dla studentów. To jest na UJ.
MIC_a idź do Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości. Dowiesz się o innych dotacjach z programów (z grupy kapitał ludzki) dla studentów. To jest na UJ.
Miłego dniamoja www
Wystarczy, że bezrobotnym będziesz 1 dzień. Czyli nie musisz rejestrować się na bezrobociu by pisać wniosek. Spokojnie sobie go napisz pracując gdzie pracujesz. Jeszcze wcześniej umów sobie termin złożenia wniosku, żeby czas już biegł. A na bezrobocie zgłoś się tuż przed terminem.
Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.
A jak cie zlapia to oddajesz od reki te 18500 zl bo zlamales warunki umowy.
dokladnie , np do 25 roku zycia , studenci , nie maja tego okresu np 3 miesiecy do odczekania a inni juz tak
no comment...
Ja mam pytanie bo wszyscy tu mówią, że we wniosku kazali wam pisać ogólniki w liście zakupów. Czy ktoś miał inaczej? Bo w bydzi podobno trzeba wpisać dokładnie. Ba! Trzeba podać też miejsce zakupu O_o. Przy obecnym rynku to i tak już absurdem jest podawanie dokładnej kwoty bo cholera wie czy za miesiąc pan Canon znowu nie podwyższy cen o ileś tam %. A co dopiero miejsca zakupu skoro ogólnie sprzętu brak i różne sklepy różnie zmieniają ceny co chwile...
Bez sensu! Wpisze we wniosku cenę np. 4tys w sklepie X a za miesiąc jak wszystko rozpatrzą to np. w sklepie X w ogóle tego nie będzie a najtaniej będzie po 4,5tys w sklepie Y. I co wtedy??O_o
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
A mowiles im to ? Gadales z nimi ? Pogadaj , przedstaw sytuacje jak w branzy foto to wyglada i moze cos poradza.
Ja dzis jestem po rozmowie z doradca zawodowym. Spoko babka ;]. 15 minut i po rozmowie , mowie ze mam niezle gadane ;]. Pytalem sie czy w wypadku tak szalejacych cen mozna zmienic cos we wniosku - do czasu podpisania umowy mozna zlozyc wniosek do urzedu o zmiane/wykreslenie czego i prezesik zatwierdza wiec mozna. Pozniej juz nie.
U siebie pisalem ogolnikowo co kupuje , na szczescie jak widze ;]
no comment...
W Kielcach trzeba szczegółowo z podanym miejscem zakupów (wszędzie jest tak samo - wnioski są w całej Polsce identyczne) - jednak to można zmienić - piszesz tylko że tam gdzie chciałeś to nie ma albo jest za drogo a gdzieś jest taniej, albo coś tam chcesz zamienić motywujesz to jakoś i naczelnik UP najczęściej przychyla się do wniosku.. i tyle
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
tak , ale takie zmiany trzeba zrobic przed podpisaniem umowy , a co jak po , okaze sie ze sklep danego szkla nie ma i nie bedzie mial ?
coz wspolczuje wam jesli tak szczegolowo trzeba to opisywac, bo to jednak niezly problem
no comment...
tu w UP się dowiedziałem że można też PO podpisaniu - motywujesz że nie ma tego ale za to jest tamto (w przypadku obiektywów problemu nie będzie) - tylko że naczelnik UP to musi zatwierdzić..
a co do tej szczegółowości to np. Monitor NEC, albo światłomierz Seconic - to jest wystarczająca szczegółowość
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Hmm no u nas jest tak, że szczegółowo to znaczy marka i model. Czyli nie wystarczy wpisać aparat Canon ale np. aparat Canon EOS 50D.
Tak samo nie możesz wpisać wszystkich pierdół w jedną rubrykę akcesoria do aparatu np. tylko wszystko musisz wypisać... Ogólnie musi być tak jak będzie na fakturze później... Z miejscem zakupu to się okazało, że to tylko żeby było a potem można kupić gdzie indziej - ważne żeby była faktura i żeby przedmiot z wniosku się zgadzał z tym na fakturze. Jeszcze nie wiem co z widełkami cenowymi i tymi korekcjami co mówicie. To dopiero w piątek będę wiedział bo wtedy będzie kobieta co się tym zajmuje...
Jak tak patrze to chyba w bydzi jest najgorzej z tymi wnioskami...
Trzeba wszystko szczegółowo wpisać, zdać kurs ABC biznesu i jeszcze dają mniej bo 17800 a nie 18500 :-P A po obecnych podwyżkach sprzętu to 700by się przydało...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk