Mam problem.
Dotyczy umów zlecenia i o dzieło w trakcie pierwszych 12 miesięcy działalności.
Zadałem pytanie swojemu UP w którym dostałem kasę czy mogę zawierać umowy zlecenia/o dzieło. I mi odpowiedzieli:

"zgodnie z § 9 umowy Nr ..... w sprawie przyznania jednorazowo środków na podjęcie działalności gospodarczej Starosta zastrzega sobie prawo rozwiązania umowy, ze skutkiem natychmiastowym, w przypadku podjęcia zatrudnienia w okresie pierwszych 12 miesięcy prowadzenia
działalności gospodarczej, dotyczy to również zawierania umów zlecenia i umów"

Natomiast w § 9, który mówi o rozwiązaniu umowy ze skutkiem natychmiastowym, odnośnie zatrudnienia mam tylko punkt:
" nie można podjąć zatrudnienia w okresie pierwszych 12 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej"

Wcześniej szperałem w necie i większość speców-jeśli tak to można nazwać pisze że nie ma problemu i można podpisywać umowę zlecenie/o dzieło. Dlatego napisałem do UP w Warszawie m. in. tak:
"W umowie z Urzędem Pracy, czy tez zasadach przyznawania dotacji jest zapis że nie można podjąć zatrudnienia w ciągu pierwszych 12 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej.
Proszę o interpretację słowa "zatrudnienie", bo zgodnie z Kodeksem pracy zatrudnienie dotyczy m. in. umowy o pracę, a nie dotyczy umów cywilno-prawnych."

odpisali:
"Urząd Pracy m. st. Warszawy informuje, że zapis o niepodejmowaniu zatrudnienia w ciągu pierwszych 12 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej dotyczy umowy o pracę."

Co mam teraz zrobić ? Bo wydaje mi się że urzędnicy w moim UP są niedoinformowani i wprowadzają ludzi w błąd.
Może napisać im takiego maila jak do UP w stolicy, żeby mi zinterpretowali co znaczy "zatrudnienie" ??
Czy może od razu pisać do wojewódzkiego UP ??