Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

właśnie dlatego pytałem czy ktoś się stara, bo mają z większym rygorem podchodzić do rozpatrywania wniosków. Rozchodzi się pewnie o to, że dziwnym trafem duża część (nie pamiętam jaki odsetek) firm "z dotacji" po roku kończy działalność.

Są jeszcze urzędy, w których mają sporo kasy... w Chorzowie np. chyba jeszcze 20 osobom mogą przyznać na ten rok (znaczy się z tegorocznych pieniędzy), więc pewnie w innych urzędach też coś się jeszcze znajdzie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    właśnie dlatego pytałem czy ktoś się stara, bo mają z większym rygorem podchodzić do rozpatrywania wniosków. Rozchodzi się pewnie o to, że dziwnym trafem duża część (nie pamiętam jaki odsetek) firm "z dotacji" po roku kończy działalność.
    ...
    A myślisz dlaczego tak jest ?? Wyciągają kasę, kupują sprzęt po roku sprzedają ( nie wszyscy i brońcie mnie jakbym potępiał wszystkich).
    Prosty rachunek :
    Dostajesz ~ 18 k
    Sprzęt ~ 18 k
    roczne opłaty (bez przychodu czyli bez podatku ) w granicach ~6-7k w zależności od wybranej formy rozliczania.
    Sprzęt tanieje ~ 15%
    Sprzedajesz to i jak masz pewne, że po roku wrócisz do pracy(albo do taty/mamy firmy) dlaczego nie zarobić przez rok około 8 k prawda ??
    Taki zysk to nie zysk ale kieszonkowe masz.
    Wstydzić się mogą tacy ludzie, ponieważ w ten sposób blokują tych co na prawdę by chcieli wziąć los w swoje ręce.
    Mogę się mylić bo mylić się każdy człowiek może. Jeśli tak poprawcie mnie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów