Strona 132 z 152 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Dziwne - jak ja składałem wniosek, to Pani z UP miała do mnie pretensje, że na stronie nie ma jeszcze ofert z konkretnymi cenami, bo to przecież nie świeże bułeczki i z dnia na dzień nie podpiszę umowy na jakieś zlecenie. Więc ja ceny miałem na stronie już przed rozpatrzeniem wniosku...

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak już wcześniej pisali co PUP to inne zwyczaje...

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    Jak już wcześniej pisali co PUP to inne zwyczaje...
    W moim wypadku zwyczaje były różne nawet w granicach jednego PUPu. Każda Pani z Okienka miała własne zdanie na temat tego, jak powinien być wypełniony wniosek. Więc jak są jakieś wątpliwości, to drążyć, drążyć, aż nie uzyskacie pełnej i satysfakcjonującej informacji.

Pozdrówka

Domyślnie

Pytanie czy zwyczaje wystarczą. Czy to jest zgodne z prawem?

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

myślę, że nic Ci nie udowodnią, chyba, że właśnie jakaś nadgorliwa osoba im to zgłosiła, ale myślę, że wyjaśnienia wystarczą... przecież nie wystawiłaś nikomu rachunku, bo niby jak.
    Jeśli jednak spisywałaś z kimś jakąś umowę nie mając działalności i pobierając zasiłek, to ja bym się bardzo zastanowił na Twoim miejscu zanim podjąłbym jakieś kroki...

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

ONI nic nie muszą udowadniać. Odrzucą wniosek bez podania przyczyny i co zrobisz?

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    ONI nic nie muszą udowadniać. Odrzucą wniosek bez podania przyczyny i co zrobisz?
    oczywiście, nic nie muszą udowadniać, ale w Chorzowie, przy odrzucaniu wniosku podają przyczynę, w Mikołowie z kolei są punkty, w Świętochłowicach podobno wystarczy złożyć poprawnie wypisany wniosek... co Urząd to obyczaj, więc pisałem jak jest u mnie i w okolicy, może akurat koleżance się przyda.

Domyślnie

Nie podjęłam się żadnej działalności, nie podpisałam żadnej umowy.
    Moją koleżankę tak udupili, tyle że ta zaczęła sprzedawać (inna branża) a wniosek opisali jako niespójny.
    Generalnie w Wawie są jaja. Moja znajoma (inna branża) podała we wniosku, że ma stronę, na niej ofertę, otrzymała dotację bez problemu. Ostatnio na 507 wniosków przeszło chyba 86 ;/
    Mój przykład może być dla kogoś przestroga. Przynajmniej w Warszawie.
    No nic jutro się wszystko wyjaśni ;(
    A.

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    myślę, że nic Ci nie udowodnią, chyba, że właśnie jakaś nadgorliwa osoba im to zgłosiła, ale myślę, że wyjaśnienia wystarczą... przecież nie wystawiłaś nikomu rachunku, bo niby jak.
    Jeśli jednak spisywałaś z kimś jakąś umowę nie mając działalności i pobierając zasiłek, to ja bym się bardzo zastanowił na Twoim miejscu zanim podjąłbym jakieś kroki...

Domyślnie

Ja musiałam co kilka dni jeździć (200km) i składać kolejne oświadczenia na różne tematy... a to skąd i po co zdjęcia na stockach i co w związku z tym, a to ogłoszenia w necie, strona z propozycją usług itd... Złożenie oświadczenia rozumiem, tak jak i spisywanie całego protokołu z tym związanego, ale żeby co kilka dni wzywać, bo znaleźli nowe ogłoszenie w necie, a mam ich dziesiątki...

Kolejnym ubiegającym się o dotację polecam od razu wypełnić oświadczenia o braku przychodów z powodu umieszczonych ogłoszeń i starań promocyjnych. We wniosku warto napisać, że podjęło się już kroki o zdobycie klienta, np. ofertą na swojej stronie www, ale mówię - od razu z oświadczeniem o braku przychodów z tego tytułu...

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Dokładnie, Ariene w PUPie broń Panie Boże nie mozna nawet wspomnieć, że zarabiałaś jakiekolwiek pieniądze będąc bezrobotnym inaczej nici z dotacji a i problemow moga narobić. My kaskę dostaliśmy aczkolwiek z drobnymi problemami (chodziło o żyrantów, jeden sie wykruszył a drugi okazało się, że ma jakies kredyty ale to dało się obejść)
    Teraz czekamy na 1 grudnia na rozpoczecie działalności aby nie płacić za ZUS, ale wszystkie faktury i co gorsza przelewy muszą być wystawione w grudniu.
    Moja żona na rozmowie pokazała zdjęcia ślubne i powiedziałą że robiła je u kuzynki
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 132 z 152 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów