Strona 131 z 152 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Czy ktoś może orientuje się jak wygląda sprawa z PO KL 6.2 w małopolsce? Czy jeszcze można skorzystać z tych dotacji? Dotarłem do pewnych informacji, z których wynika, że ten program (przynajmniej w małopolsce) jest już zamknięty, niestety nie wiem na ile są to sprawdzone informacje. Jeśli ktoś coś wie, to proszę o info

Domyślnie

Jeśli można, to też chciałbym się poradzić w sprawie PO KL 6.2.

Czy ktoś orientuje się, kiedy ruszy program w woj. Mazowieckim?
    I druga sprawa - czy ktoś może polecić jakąś firmę zajmującą się pisaniem wniosków itp.?

Wiem, że odkąd ruszyło PO KL powstało trochę takich firm, tylko nie wiem, na jakich zasadach to działa.
    Czy taka firma bierze % od otrzymanego dofinansowania, czy jest to tylko opłata jak za usługę?

Pozdr.

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie

Jest masa takich ofert chociażby na allegro. Usługa stosunkowo tania, wniosek i biznesplan można mieć już od 100 zł wzwyż i to w 48 godzin. Opłata jednorazowa, z góry. Z gwarancją zwrotu opłaty w wypadku niepowodzenia (ciężko to uznać za pocieszające). Ale szczerze mówiąc, nie polecam, wręcz ostrzegam.
    Żona wczoraj składała wniosek do PUP, ale szykowaliśmy go już dużo wcześniej i w międzyczasie zamówiliśmy sobie taki gotowy, wypełniony wniosek z biznesplanem, żeby mieć jakiś układ odniesienia, bo nie bardzo wiedzieliśmy jak się za to fachowo zabrać. Dostaliśmy do wypełnienia miniankietę na temat planowanej działalności, na jej podstawie miał powstać biznesplan. Ankietę wypełniłem bardzo szczegółówo, opisując specyfikę rynku foto, bo przecież ciężko oczekiwać żeby jakieś biuro pisania wniosków znało szczegóły wszelkich możliwych branż funkcjonujących na rynku.
    Dostałem sztampowy biznesplan i wniosek, pełen ogólnych formułek, mało konkretów, dane liczbowe z sufitu. Tego typu biznesplanów można sobie za darmo poszukać na necie.
    Autor twierdzi, że wniosek był pisany pod panie z okienka, i przeszedłby. Dla mnie był niespójny, nielogiczny i obnażał nieznajomość branży. Woleliśmy nie ryzykować, i poprawiliśmy po swojemu. Jeśli masz już wydać stówę czy dwie, to wydaj ją na wizytę w jakimś biurze księgowym, które faktycznie pisze takie wnioski ludziom na lokalnym rynku, nie wypełni go za Ciebie, ale powie na co warto zwrócić uwagę. W naszym PUPie po ogłoszeniu terminu naboru wniosków, był też do dyspozycji oddelegowany pracownik, który pomagał osobom szykującym wnioski wyjaśniać niejasności.
    Roboty przy tym była masa, trochę chodzenia, poprawiania, zarwane nocki, ale jestem przekonany, że to co żona złożyła w PUPie, na głowę bije wniosek z allegro. Czy mam rację, okaże się wkrótce.

No chyba że masz dojście do jakiegoś pewnego biura, które zrobi to solidnie, ale tak na logikę, to za stówę tego zrobić się nie da. A płacić np tysiąc złotych za coś, co nie da Ci gwarancji w postaci otrzymania dotacji, to sprawa trochę ryzykowna.
    Tak czy inaczej, radzę zacząć działać jak najszybciej, samo naszykowanie wniosku, wypełnienie wszystkich załączników, skompletowanie dokumentów trochę trwa, a warto mieć jeszcze czas na poprawki i poprawki do poprawek
    Pozdrówka

Domyślnie

STAWKA PODATKU → KARTA PODATKOWA

Witam serdecznie.

Dzisiaj w urzędzie się dowiedziałam, że na usługi foto w przypadku katy podatkowej przypada opłata 255zł - zus 200zł to wychodzi 55zł

czy powinnam wpisać kwotę jaka jest do zapłacenia, czyli 255zł ? czy obniżona po odliczeniu zusu? czyli 55zł

Jaka FORMA OPODATKOWANIA -STAWKA PODATKU

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

pamiętaj, że odliczasz nie całą składkę (9%) tylko 7,75%... i w październiku odliczasz tą za wrzesień, którą płacisz w październiku...

Domyślnie hej

Zadzwonił do mnie dzisiaj urząd pracy i każe złożyć wyjaśnienie, sugerują że działam zarobkowo. Mam na blogu wpisane, że sesja za niewielkie pieniądze.
    Z tego co wiem marketing trzeba stosować na tu teraz, jeżeli zozyłam wniosek, staram się już teraz pozyskać hasłem reklamowym klientów, którym mogę wyjaśnić, że sesję wykonam po otrzymaniu sesji.

Podobno komuś innemu za takie działania w moim znaczeniu marketingowe nie przyznali dotacji.

Co o tym sadzicie?

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

No niestety taki wpis sugeruje że zarabiasz, może warto napisać że przyjmujesz zapisy a przewidywany termin realizacji to... i tu wpisz przybliżoną datę rozpoczęcia DG. Niestety w pup-ach (i nie tylko) pracują różni ludzie jedni kumaci i pomocni drudzy zakładający że wszyscy petenci to oszuści i kombinatorzy.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Jak dobrze pójdzie to zwrócisz cały zasiłek pobrany z PUP.

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kto cię najwidoczniej nie lubi że podesłał im takiego newsy, może być tak że wszystko im ładnie wyjaśnisz przyznają Tobie racje ale nie dostaniesz sianka czego nie życzę. Powodzenia

Domyślnie ;(

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    Kto cię najwidoczniej nie lubi że podesłał im takiego newsy, może być tak że wszystko im ładnie wyjaśnisz przyznają Tobie racje ale nie dostaniesz sianka czego nie życzę. Powodzenia
    Hej dzięki za odpowiedź.

W załączniku o działaniach marketingowych podałam, że mam blog.
    Jak najbardziej jest to dla mnie właściwe, szukanie klientów. Jak mam niby szukać. Właśnie tak dokładnie chce im przedstawić, a nawet udowodnić że w taki sposób podpisałam deklarację współpracy.

Nie mają żadnego dowodu , że zarabiam coś na tym, to tylko wzmianka w tekście, żaden cennik, oferta, nawet strona, tylko mój prywatny blog.

To trochę dziwne , moja znajoma (inna branża) dostała dotację, mimo że podała że ma stronę.

Kto ma mnie nie lubić

A tak teoretycznie bezrobotny, składający wniosek chyba ma prawo do podejmowania próby zarobkowej, może zawsze z zasiłku zrezygnować po jej rozpoczęciu.
    I na samym końcu ja naprawdę nie miałam płatnych sesji )) ech

Strona 131 z 152 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów