Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Czy ktoś z Was wypełnił wniosek EDG-1.

Jaką datę trzeba wpisać w polu 20. Data powstania obowiązku opłacania składek ZUS
    (dotyczy jedynie składek do których poboru zobowiązany jest ZUS)?
    Z tego co pamiętam data rozpoczęcia działalności gospodarczej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak coś to bapka w Urzędzie Miasta Ci podpowie
    Ostatnio edytowane przez westu ; 25-05-2010 o 22:02 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Z tego co pamiętam data rozpoczęcia działalności gospodarczej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak coś to bapka w Urzędzie Miasta Ci podpowie
    Dzięki. Właśnie gdzieś tak wyczytałem i tak wpisałem bo wniosek składałem przez ePUAP czyli elektronicznie. Ciekawe co z tego wyjdzie. Niby jak do nich dojdzie to mają zadzwonić i umówić, żeby przyjść podpisać tylko.

Chociaż i tak nie ominie mnie pewnie wizyta w US, chociażby po to żeby wybrać kartę podatku.

ps. jak jest z tym obniżonym zus-em. Dostaje się to z automatu czy trzeba coś gdzieś zawozić?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Dzięki. Właśnie gdzieś tak wyczytałem i tak wpisałem bo wniosek składałem przez ePUAP czyli elektronicznie. Ciekawe co z tego wyjdzie. Niby jak do nich dojdzie to mają zadzwonić i umówić, żeby przyjść podpisać tylko.
    O proszę, to ja o tym nie wiedziałem Co jeszcze da się przez Internet załatwić jeśli chodzi o firmę?

Chociaż i tak nie ominie mnie pewnie wizyta w US, chociażby po to żeby wybrać kartę podatku.
    No ja musiałem taki jeden papierek wypełnić i oddać.

ps. jak jest z tym obniżonym zus-em. Dostaje się to z automatu czy trzeba coś gdzieś zawozić?
    W ZUSie też musiałem być i tam bapka mi powiedziała, że do 10 lipca (od 1.06 rozpoczynam działalność więc miesiąc + 10 dni) mam czas na wypełnienie ZUS-DRA i mam w nim wpisać kwoty takie jak są przy obniżonym ZUSie.

W ogóle i w US i w ZUS obsługiwały mnie miłe i pomocne Panie, byłem zaskoczony bo przygotowywałem się na co innego

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Dzięki wielkie za pomoc!

ps. w którym miejscu pytali o lokal czy jesteś właścicielem i czy w ogóle pytali gdzieś o to ?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Dzięki wielkie za pomoc!

ps. w którym miejscu pytali o lokal czy jesteś właścicielem i czy w ogóle pytali gdzieś o to ?
    Eee bodajże podczas odbierania wpisu do ewidencji w Urzędzie Miasta bapka pytała, czy lokal będzie używany tylko do działalności gosp. czy również do mieszkania. O właściciela nikt mnie nie pytał.

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Eee bodajże podczas odbierania wpisu do ewidencji w Urzędzie Miasta bapka pytała, czy lokal będzie używany tylko do działalności gosp. czy również do mieszkania. O właściciela nikt mnie nie pytał.
    czytałem gdzieś ze chyba w US trzeba mieś kopię aktu, ale pewien nie jestem jak to w końcu jest.

o tutaj to jest:
    http://www.olsztyn.is.gov.pl/2808/in...ent&Itemid=161

tylko nie wiem na ile to aktualne...

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

czytałem gdzieś ze chyba w US trzeba mieś kopię aktu, ale pewien nie jestem jak to w końcu jest.

o tutaj to jest:
    http://www.olsztyn.is.gov.pl/2808/in...ent&Itemid=161

tylko nie wiem na ile to aktualne...
    Wiesz co jak zakładałem jakiś czas temu działalność, to nic takiego nie było, co prawda wtedy latało się od okienka do okienka (a raczej z jednego końca miasta na drugi), więc może i to się zmieniło.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów