Strona 106 z 152 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

uuups pardon-dobrze gadasz
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

wydaje mi sie, ze zawsze mozna sprobowac uderzyc gdzies wyzej z ta sprawa - doniesc ze UP za wszelka cene utrudnia skorzystanie z pomocy na rozpoczecie dzialalnosci ... albo znajdz tych zyrantow ;p

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

wiedzieliście że kolejność wpisywanych punktów PKD we wniosku ma kluczowe znaczenie?
    ja nie wiedziałem i chyba przez to nie uda mi się uzyskać dotacji
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

na który z punktów stworzyłeś dokładny biznesplan? Czy wszystkie PKD dokładnie opisywałeś? Na jakim etapie jesteś i o czym dokładnie informują? Jeśli to możliwe, załatwiaj wszystko na piśmie. Ja popełniłam ten błąd, że długo rozmawiałam z kierowniczką, a jak poprosiłam o pismo, to stwierdziła, że nic mi nie napisze. Cała nasza rozmowa totalnie zmieniła wygląd, cała treść okazała się bezzasadna. A wszystkim polecam zapoznać się z regulaminem oraz uzyskać informacje na okres od akceptacji wniosku do podpisania umowy.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    wiedzieliście że kolejność wpisywanych punktów PKD we wniosku ma kluczowe znaczenie?
    ja nie wiedziałem i chyba przez to nie uda mi się uzyskać dotacji
    dokładnie nie tyle kolejność co wybranie GŁÓWNEGO rodzaju działalności - reszta może być dowolna
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    gixxxer, właśnie tę formę zabezpieczenia wybrałam - akt notarialny! Uważają, że to nie jest dla nich wystarczającym, a wręcz żadnym zabezpieczeniem, ponieważ nie posiadam żadnego majątku własnego... Muszę więc zagwarantować im kwotę wyższą od wnioskowanej(19k) i zrobić blokadę konta lub gwarancję bankową na bardzo dużą kwotę - jako osoba bezrobotna.
    Jutro mam jeszcze jakieś spotkanie, pewnie rozmowę na temat planów firmy, lub właśnie szkolenie. Próbowałam się dziś dowiedzieć konkretnych informacji o jutrzejszym spotkaniu, powiedziano mi tylko: "nie wiem". Nie było możliwości znalezienia osoby, która wie...
    Niemniej, dziwne, że UP mający pomagać ludziom bezrobotnym oczekuje tak potężnego wkładu pieniędzy, jednocześnie utrudniając, a nawet uniemożliwiając uzyskanie tejże pomocy. Wygląda to tak, że wnioskuję o sprzęt za taką kwotę, bo mi się przywidziało że tak ma być, a UP udowodni mi, że stać mnie na to już teraz i nie muszą mi pomagać.
    Przypomnę, że UP deklarował swoją przychylność, a jak narazie mam tylko coraz większe problemy z uzyskaniem państwowego wsparcia.
    Ariene ... to samo było u mnie we Wolsztynie, kiedy zaproponowałem tego typu zabezpieczenie, odwarknięto mi jedynie, że taka forma zabezpieczenia nigdy w życiu nie przejdzie przed komisją ... nie kontynuowałem rozmowy, nie było sensu .... na szczęście kuzyn mi poświadczył
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... aaa .... i z góry dostałem informację, że przyznawane jest max. 15k :-?

potwierdza się teoria, że co urząd to inne "widzimisie"
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 15-04-2010 o 13:32 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    dokładnie nie tyle kolejność co wybranie GŁÓWNEGO rodzaju działalności - reszta może być dowolna
    U mnie we wniosku jest napisane tak:

1. Projektowany rodzaj przedsięwzięcia (proszę określić przedmiot działalności gospodarczej, zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności - PKD):

wg mnie nie wynika z tego że któraś działalność jest główna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    na który z punktów stworzyłeś dokładny biznesplan? Czy wszystkie PKD dokładnie opisywałeś? Na jakim etapie jesteś i o czym dokładnie informują? Jeśli to możliwe, załatwiaj wszystko na piśmie. Ja popełniłam ten błąd, że długo rozmawiałam z kierowniczką, a jak poprosiłam o pismo, to stwierdziła, że nic mi nie napisze. Cała nasza rozmowa totalnie zmieniła wygląd, cała treść okazała się bezzasadna. A wszystkim polecam zapoznać się z regulaminem oraz uzyskać informacje na okres od akceptacji wniosku do podpisania umowy.
    Ja jeszcze nie pisałem dokładnego biznes planu, jestem na etapie wniosku i takiego podstawowego biznesplanu. (Chodzi o program 6.2) Wszystkie PKD dokładnie opisywałem. Ale zauważyłem że urzędnicy wiedzą jeszcze mniej niż my
    Ostatnio edytowane przez Stach84 ; 15-04-2010 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    U mnie we wniosku jest napisane tak:

1. Projektowany rodzaj przedsięwzięcia (proszę określić przedmiot działalności gospodarczej, zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności - PKD):

wg mnie nie wynika z tego że któraś działalność jest główna

Ja jeszcze nie pisałem dokładnego biznes planu, jestem na etapie wniosku i takiego podstawowego biznesplanu. (Chodzi o program 6.2) Wszystkie PKD
    dokładnie opisywałem. Ale zauważyłem że urzędnicy wiedzą jeszcze mniej niż my
    Ale we wpisie do ewidencji jest jako główne to co jest na początku i to musi się pokrywać z rodzajem działalności na jaką jest przyznawana dotacja
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ale we wpisie do ewidencji jest jako główne to co jest na początku i to musi się pokrywać z rodzajem działalności na jaką jest przyznawana dotacja
    ok... dzięki za wyjaśnienie

Domyślnie

gixxxer, w Piszu Dyrektor ma ostatnie zdanie, a pani z którą rozmawiałam jest jednocześnie dyr. i kierowniczką Pozostałe pracowniczki NIC nie wiedzą i ze wszystkim odsyłają do p. kierownik, ba wręcz wprowadzają w błąd, co miała okazję doświadczyć sama p. kierownik. Pracownicy są od przyjmowania podpisów na papierkach.
    UP jest z tymi dotacjami po to, by pomagać bezrobotnym w założeniu firmy. Ale jak się okazuje, w przypadkach jak mój, UP tylko naraził mnie na straty...

Strona 106 z 152 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów