Strona 118 z 152 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Ja kupując używany zrobiłem wydruki ze sklepów internetowych i allegro, wykazując różnicę, najważniejszy na umowie jest zapis potwierdzający zapłatę, czyli oświadczenie sprzedającego że otrzymał zapłatę w kwocie wymienionej w umowie, ja dopisywałem coś takiego na końcu, nawet przy FA prosiłem sprzedawców o taki zapis lub wydruk KP, bo takie miał życzenie mój UP.
    Canon FF i słoików kilka

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Potrzebny jest na umowie dopisek , że kupowany sprzęt nie był zakupiony ze środków otzymanych jako dotacja z UP.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

I radze w umowie wpisać że zapłacone gotówką , nawet jak poszedł przelew. Oszczędzi to ewentualnych kłopotów.
    no comment...

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Pytałem dziś w swoim UP i bez problemu mogę kupować rzeczy używane, bylebym miał umowę sprzedaży oraz z tego tytułu odprowadził odpowiedni podatek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czyli pewne rzeczy na plus się zmieniają ;]

Bo ta przedwstępna umowa to tylko masa zabawy tylko heh
    no comment...

Domyślnie

Po za podatkiem, pamiętaj, że poza datą sprzedaży, trzeba też wyraźnie napisać w umowie formę zapłaty i datę zapłaty !!

pzdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Ale w związku z czym taka umowa? U mnie umowa kupna-sprzedaży musi być spisana tylko w przypadku zakupu sprzętu używanego o wartości powyżej 1 tys. PLN.

Ja natomiast mam problem innego nieco rodzaju. Zamówiłem obiektyw z innego miasta i okazało się sklep wystawił mi fakturę, do której wliczył koszt dostarczenia paczki kurierem. W umowie mam zapis, że środki z dotacji nie mogą być wydatkowane na pokrycie kosztów transportu towaru. Wiedziałem o tym i z góry założyłem, że ewentualne koszty dostawy zapłacę z własnej kieszeni. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy, poprosiłem o ponowne wystawienie faktury i niestety sprzedawca się na to nie zgadza. Teraz nie bardzo wiem co z tym zrobić. Mam nadzieję, że urząd nie będzie nadgorliwy i nie będzie się czepiał o te 20 zł. Czy ktoś z was miał taką sytuację?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT:

Co do tej umowy kupna-sprzedaży to może kurka źle zrozumiałem. O co w tym tak naprawdę chodzi? Nie wystarczy PUPowi sama faktura?
    faktura wystarczy, do rozliczenia wezmą tylko kwotę z pozycji faktury dot. sprzętu a paczki nie uwzględnią..

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    I radze w umowie wpisać że zapłacone gotówką , nawet jak poszedł przelew. Oszczędzi to ewentualnych kłopotów.
    a u nas obowiązkowo był przelew albo wystawiona KP do faktury przez firmę - przy umowie KS musiał być przelew bo inaczej podejrzewali że się od szwagra kupiło i przepiło od razu kasę itp. a tak ślad w przelewach zostaje
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a przelew to szwagier nie zrobi ? , generalnie głupie te urzędy czasem jak nie wiem co

ja mialem ten zakup używki nieco zagmatwany i przelew poszedł nawet nie z mojego konta heh , teraz wygląda to inaczej z tego co widze
    no comment...

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Nio i my otrzymalismy, jeszcze teraz jakies szkolenie i koniec, ktoś wie jak długo ono trwa?
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

U mnie trwało 2 tygodnie.

Strona 118 z 152 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów