Strona 109 z 152 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

wojkij, ja również uważam to za niezbyt smaczny żart... Mi w UP po akceptacji wniosku ostatecznie i tak odmówiono dotacji z powodu braku środków, ale własnych...

Początki nałogu

Domyślnie

Poprosze o link
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    SKasowac ten post i powyzszy. Zly watek. Nie ma tu edycji albo "kasuj"? :>
    Ostatnio edytowane przez Misiek87 ; 19-04-2010 o 19:42 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam,
    ja mam pytanie dla tych osób co przeszły przez wszystkie etapy rekrutacji z działania 6.2: o co chodzi w testach badających predyspozycje uczestnika? Jakie pytania na tym teście padają?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    wojkij, ja również uważam to za niezbyt smaczny żart... Mi w UP po akceptacji wniosku ostatecznie i tak odmówiono dotacji z powodu braku środków, ale własnych...
    1. Prawnik (Biuro Porad Prawnych) pomoże Ci, za niedużą kwotę, przeanalizować sytuację prawną - bo może rzeczywiście powinni uznać inne zabezpieczenie niż środki własne?
    2. Zgłoś się jeszcze raz, w Wawie
    ...
    zdRAWki
    PS a dotacje i tak są be!
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    Jak to w końcu jest w Twojej sytuacji? Rozumiem, że gdybyś miała żyrantów, to otrzymałabyś dotacje bez problemu?

Domyślnie

tak, tzn. podobno tak - tu śmiem powątpiewać, bo już trzy sprawy miałam mieć załatwione, a po załatwieniu okazywało się, że to jednak nie to, że trzeba coś inaczej załatwić bo jednak nie pasuje...
    Jak wcześniej pisałam, dostawałam interesujące propozycje zastępcze od pani kierownik i to mnie najbardziej zastanawia. Wyjaśniłam jej dokładnie dlaczego nie mogę skorzystać z żyrantów, a jej pomysły na prawdę przebiły moje oczekiwania... zresztą nie tylko moje, ale i kilku innych osób, w tym także notariusza, prawnika oraz osób, które przeszły przez dotacje. O dziwo im nikt nie kazał rezygnować z aktu notarialnego ani wybierać do tego dodatkowych form zabezpieczenia środków. Z tego co gdzieś tam powiało informacjami, podobnie dzieje się w Olsztynie, czyli akt notarialny jest we wniosku ale nie w rzeczywistości. Jakby nie patrzeć, to trochę robienie ludzi w balona.

Początki nałogu

Domyślnie

Jedyne rozwiazanie to zawiesic sie w prawach studenta i reaktywowac. Ale tez masa zachodu i nie ma pewnosci, ze wniosek tak szybko rozpatrza pewnie. Bo zawiecha to na wakacje jedynie .
    Ten przepis jest niekonstytucyjny :>

Duzo zachodu z tym programem Kapital Ludzki. Ale zycze powodzenia wszystkim, ktorzy sie staraja!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    Ten przepis jest niekonstytucyjny :>
    Który przepis? Że student dzienny != bezrobotny? Każdy chciałby jeszcze zasiłek do stypy!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu

Domyślnie

Skoro student zaoczny, ktory studiuje w soboty/niedziele moze dostac ta kase to student dzienny tez powinien. Ja mam zajecia obowiazkowe w srody - cala sroda, od rana do poznego popoludnia. I potem caly tydzien wolny. W dodatku dzialalnosci gospodarczej nie trzeba prowadzic w tygodniu - mozna w weekend. Sluby glownie odbywaja sie w weekend (choc niekoniecznie, aczkolwiek wiekszosc). W dodatku fotografia to taki zawod, gdzie mozna byc "panem wlasnego czasu" i pracowac kiedy sie to zorganizuje.
    W dodatku przy obecnych cenach mieszkan drozsze jest studiowanie dziennie niz zaocznie . I to duzo drozsze .

Ale no coz - takie regulaminy, nic sie nie poradzi .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To ile masz zajec to nikogo nie interesuje ,nie rozpatruj tego na wlasnym przypadku bo tak ci na reke. Na studiach dziennych zajecia sa do poludnia , w pelnym wymiarze tygodnia , wiec trudno zeby taka osoba mogla uzyskac status bezrobotnego. Na dodatek na prywatnych uczelniach im placa ! wiec tym bardziej byla by to paranoja.... zreszta na panstwowych tez. Po nocach tez mozna prowadzic dzialalnosc w koncu wesele jest wieczorem , to dlaczego pracujacy nie maja dostac dotacji...
    no comment...

Strona 109 z 152 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów