Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zastanawia mnie, jak mogli cofnac podania ktore zostaly zlozone przed zmiana regulaminu? Na jakiej podstawie wniosek zlozony np. 4 marca moze byc rozpatrywany w/g regulaminu z 10 marca, tym samym z automatu odrzucajac wniosek? Cos tu nie halo ..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Zastanawia mnie, jak mogli cofnac podania ktore zostaly zlozone przed zmiana regulaminu? Na jakiej podstawie wniosek zlozony np. 4 marca moze byc rozpatrywany w/g regulaminu z 10 marca, tym samym z automatu odrzucajac wniosek? Cos tu nie halo ..
    data regulaminu to jedno ale liczy się data podpisania umowy - i umowa musi być podpisana zgodnie z regulaminem obowiązującym w dniu podpisania umowy. U nas była taka sytuacja że ja miałem być żyrantem żony i teściowa emerytka (która ma obecnie 76 lat) - do czerwca obowiązywał regulamin który mówił że żyrantem może być emeryt bez granicy wieku, ale że podpisanie umowy "przeciągnęło się" to nagle przed podpisaniem okazało że w nowym regulaminie jest napisane że emeryt do 70 roku życia - i co ? i nico - trzeba było żyranta innego znaleźć i mogliśmy się oczywiście pyskować - tylko po co? i co dy to dało.. a powody:
    "z powodu zmiany regulaminu przyznawania", "z powodu zmiany rozporządzenia ministra", "z powodu zmiany kryteriów przyznawania", "z powodu wyczerpania poprzedniej puli środków a nowa pula wg nowych zasad"- jak nie ma podpisanej umowy to mogą sobie dowolnie cofać a ty możesz im "naskoczyć" - nawet nie ma procedury odwoławczej bo najwyżej ci napiszą, że środki na ten rok wg tych kryteriów się skończyły i im przykro bardzo.. z urzędasami nie wygrasz..
    u nas za 3cim razem gość kazał przepisać takie dodatkowe wyjaśnienia ręcznie (bo zmienił się numer załącznika) - żona powiedziała że wydrukujemy w domu bo bardzo nieczytelnie pisze a mieszkamy 2 bloki od urzędu - gość stwierdził że nie szkodzi - po czym jak żona po 20 minutach przyniosła przepisane to stwierdził żeby jednak wydrukować.. i możesz się wkurzać ale urzędnik znajdzie 100 powodów żeby cię uwalić
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów