Strona 96 z 152 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Takie wymagania to chyba tylko w większych miastach, ale może się mylę. U mnie (Ostrołęka) nie jest wymagany żaden kurs przedsiębiorczości, nie ma żadnego egzaminu. Przed komisją stawać też nie trzeba. W zasadzie to nawet biznesplanu nie wymagają, no ale zawsze warto napisać.

Domyślnie

Całe te "szkolenia" to furtka dla urzędów, żeby sobie rozłożyć pracę na pół roku lub też cały, bo gdyby tego nie było, wszystkie wnioski wpłynęły mniej więcej w tym samym lub bliskim czasie i wtedy ... brak kawusi, papieroska co 5 minut i godzin na naszej klasie. Oczywiście każdemu należy się przerwa ale większość (są na pewno wyjątki) "pracuje", a nie pracuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

.. jak rowniez te szkolenia sa dla baranow , ktorzy biora dotacje bo czemu nie , albo potrzebuja darmowego kredytu ( bo tacy tez sa ) , zeby ich zniechecic

takie szkolenie i tak sie czesto przydaje , ja nie mialem , a wolal bym miec o ile sa prowadzone sensownie
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

kurna lyknal bym dotacje jeszcze raz ;p
    Rodzina, bart, siostra...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Pytanie tylko dlaczego wszedzie jest inaczej z wnioskami, szkoleniami itp? przeciez to instytucja panstwowa UP a nie jakas prywatna agencja, ile by mieli mniej roboty, kazdy znalby wymagania, kryteria i moglby poszukac sobie odp chociazby na necie albo na forum, a tak? wszedzie co innego, caly czas sie cos zmienia, konkretnych terminow niema np: 3x do roku przyznawanie dotacji, czeski film. Wiem nikt nie mowil, ze bedzie latwo, ale zamiast to sobie i innym ulatwic... ehhh
    ..buy everything before you get married

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez color Zobacz posta
    Pytanie tylko dlaczego wszedzie jest inaczej z wnioskami, szkoleniami itp? przeciez to instytucja panstwowa UP a nie jakas prywatna agencja, ile by mieli mniej roboty, kazdy znalby wymagania, kryteria i moglby poszukac sobie odp chociazby na necie albo na forum, a tak? wszedzie co innego, caly czas sie cos zmienia, konkretnych terminow niema np: 3x do roku przyznawanie dotacji, czeski film. Wiem nikt nie mowil, ze bedzie latwo, ale zamiast to sobie i innym ulatwic... ehhh
    Bo tym wszystkim zarządzają ludzie a nie maszyny. Każde miasto czy gmina ma różny budżet, często dochodzą dodatkowe pieniądze np. z urzędu masta to i wymogi się nieco zmieniają. I wiele wiele innych.
    To żywy organizm.

A Ty nie narzekaj tylko rób co Ci każą po kolei to kasę dostaniesz. Martw się tylko, żeby biznes wypalił.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no to mogą Ci "nie zawracać tyłka" - wystarczy że nie będziesz chciał tych pieniędzy. możesz je zarobić przecież inaczej, np. na budowie.
    tak się składa, że akurat przez miesiąc mi ten tyłek zawracali. A to całe szkolenie to żal. Ogólne informacje których mogę się dowiedzieć sam z wielu źródeł. Żadnych konkretów - tylko suche definicje których trzeba się było na test wykuć. Te kursy były bardziej po to, żeby sobie prowadzący dorobili i zareklamowali własną działalność...
    Jedyne co było dobre to to, że jak szybko napisałeś biznesplan to mogłeś go tam dać "do sprawdzenia" i ew. dostawałeś jakieś sugestie co "poprawić, zmienić, ulepszyć" - tyle, że akurat w moim nie było nic do poprawy.
    Ja rozumiem, że to mogło być jakoś pomocne dla ludzi mało ogarniętych, no ale moim zdaniem jak się nie umie samemu napisać porządnego biznesplanu to jak tu mówić o prowadzeniu własnej działalności... Tym bardziej, że to nie był taki typowy biznes plan tylko zestaw pytań na które trzeba było odpowiedzieć w kolejności... No błagam...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

magart - Nie narzekam tylko głośno wyrażam swoje zdanie a skoro wymagają od innych
    rzetelności, punktualności i uczciwości to chyba sami powinni dawać przykład. ps: a o mój biznes się nie martw
    ..buy everything before you get married

Domyślnie

Z tym żywym organizmem to racja, ale i ta pozostawia wątpliwości, bo różnice w treściach wniosków oraz zasadach ich przyznawania, a nawet udzielania informacji na temat dofinansowania są diametralnie różne.
    W moim UP brakuje rzetelnych informacji o czymkolwiek, na wszelkie moje pytania była odpowiedź jedna - nie wiem
    Zaczęło się od tego, że w ogóle nie planowano szkoleń na najbliższe miesiące. Teraz okazuje się, że te szkolenia są prowadzone, ale nic mi nie wiadomo o konieczności ich przejścia. Nikt też nie był w stanie poinformować o zmianie kwoty, ba sama tego pilnując poprosiłam o przesłanie mi nowej wersji wniosku z aktualną kwotą - dostałam stary wniosek. Na stronie UP był dostępny tylko jako PDF, gdzie na udzielenie odpowiedzi nie ma więcej jak 5 linijek, czasem 1, 3... Maile wysłane do pani, która wg informacji na stronie zajmuje się wnioskami o dofinansowanie na rozpoczęcie DG ginęły u koleżanki w kompie(koleżanka szukała koleżanki, by ta szukała u koleżanki), przy czym żadna z podanych pań nie była w stanie udzielić informacji na czym obecnie stoimy...
    Wypociłam wniosek, podobno zaskakująco obszerny, przy oddawaniu pokazałam pracowniczce UP do ostatniego przejrzenia, i nie było żadnych uwag, np. wybrałam jako formę poręczenia PLN akt notarialny o poddaniu się egzekucji, co jak obserwuję jest przez Was bardzo rzadko wybierane. Dla mnie zorganizowanie poręczycieli - żyrantów jest niemal niemożliwe. Zdarza się Wam, że jesteście o detalach informowani po złożeniu wniosków, mam nadzieję, że nikt mi nie każe teraz szukać żyrantów, bo i o takiej opcji słyszałam od składającego, że mimo wyboru 5 opcji można było wybrać tylko jedną z dwóch
    UP nie informował też ani we wniosku ani w żaden inny sposób o wizytacji w siedzibie przed rozpatrzeniem wniosku... Podobno nie każdy ale większość taką wizytację ma w miejscu przeznaczonym na prowadzenie firmy, a na spotkaniu spisywany jest protokół z wizytacji. Ha, ileż problemu było z wytłumaczeniem panu, że nazwa Studio Fotografii nie oznacza placówki - studia fizycznego, czyli całego osprzętu z przystosowaniem studyjnym w użyczonym pokoju w mieszkaniu Do dziś nie wiem, czy pan wizytator zrozumiał, że mieszkanie służyć będzie wyłącznie do przechowywania dokumentacji, a zlecenia będą wykonywane u klienta
    Dzwoniąc w sprawie umówienia się z wizytatorem dowiedziałam się, że wnioski były rozpatrywane dzień wcześniej ... Czyli czekamy na kolejne zebranie komisji...

Domyślnie

Eh, masakra jednym słowem :-|
    Ciekaw jestem jak to u mnie będzie. Na razie 2 tygodnie minęły i ze strony urzędu cisza.

Strona 96 z 152 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów