Super Czacha
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak to wygląda u was bo w moim powiecie zostały wszystkie dotacje wstrzymane z powodu jakieś zmiany w przepisach.
Super Czacha
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak to wygląda u was bo w moim powiecie zostały wszystkie dotacje wstrzymane z powodu jakieś zmiany w przepisach.
Ostatnio edytowane przez Jaca9 ; 18-03-2010 o 20:02 Powód: Automerged Doublepost
Znajoma zlozyla tydzien wczesniej i ją wczoraj zaprosili na podpisanie umowy. Zobaczymy..
Również gratuluję kolegom, którzy podpisują umowę.
Podobnie jak kilku innych kolegów staram się o dotację ale mój UP, robi dziwne rzeczy, np. jestem bezrobotny od października 2009, zapisałem się na specjalną listę w lutym 2010, ale nadal nie mogę nic zrobić poza czekaniem na wezwanie. Powód jest taki, że wymyślili sobie (tak zakładam, bo nie słyszałem o podobnym przypadku), że aby złożyć jakiekolwiek papiery związane z dofinansowaniem trzeba przejść kilu godzinne "szkolenie" związane z pierwszą działalnością. Chętnych jest około 200, ja jestem na 120 miejscu ... licząc że szkolenie odbywa się raz w miesiącu po około 25, góra 30 osób, dodając do tego czas oczekiwania na decyzję to .. troszkę czekania. Dodam że osoba 90 w kolejności jeszcze na szkoleniu nie była a jest marzec. W pierwszej kolejności kierują osoby będące zarejestrowane ponad rok jako bezrobotne. To jest zrozumiałe i nie mam do tego żadnego ale, poza tymi szkoleniami, powinna chyba decydować "atrakcyjność", opłacalność biznesplanu, a nie kolejka po czasem zbędne szkolenie. Według przepisów, jak wcześniej pisali koledzy wystarczy być nawet 1 dzień osobą bezrobotną, a u mnie takie kwiatki. Frustracja gwarantowana, w dodatku znam znam przypadek gdzie osoba zaraz po studiach dostała dofinansowanie "poza kolejnością" z racji bycia synem radnej ... Ale jakbym to upublicznił to już pewnie nigdy bym żadnego dofinansowanie nie dostał. Życie ..
A tak poza tym do powodzenia dla innych oczekujących![]()
Black jesteś z Wołomina lub okolic?
Hmm, można nazwać to okolicą, czyżbyś znał Panią radną? Dawne woj. Siedleckie
W Bydzi trzeba najpierw przejść i na koniec zdać egzamin z kursu "ABC biznesu". Dużo jest o kwestiach prawnych i ekonomicznych, masa różnych pojęć. Kończy się to egzaminem z tego co oni tam mówili + przedstawienie i obrona biznesplanu. Dostajesz ocenę i wg. niej dostajesz dotacje - w sensie albo dostajesz albo nie. Ogólnie miesiąc z życia i zawracanie tyłka...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ostatnio edytowane przez Mr_Black ; 19-03-2010 o 03:40 Powód: Automerged Doublepost