Strona 71 z 152 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Witam. Ja staram się o dofinansowanie z Up na otwarcie działalności zajmującej się fotografią okolicznościową. Mam dwa szkolenia lecz w Up mile widziane jest zaświadczenie, iż mam jakieś doświedczenie np. nieodpłatne focenie ślubu jako praktykujący fotograf itp. Czy ktoś z kolegów wypisałby mi takie zaświadczenie ?? :rolleyes:
    A nie mógłbyś choćby pokazać jakichś zdjęć ślubnych swojego autorstwa? Chyba, że dopiero zaczynasz myśleć o fotografii ślubnej.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    A nie mógłbyś choćby pokazać jakichś zdjęć ślubnych swojego autorstwa? Chyba, że dopiero zaczynasz myśleć o fotografii ślubnej.
    Robiłem śluby u znajomych lecz w UP kobieta powiedziała, że takie zaświadczenie zwiększa szanse na dofinansowanie. Teraz jest post, więc nie mam jak pracować jako 2 fotograf. Serio bardzo potrzebuje takiego "lipnego" zaświadczenia

Domyślnie

Jeśli robiłeś śluby u znajomych, to może niech znajomi podpiszą Ci oświadczenie. Dołącz do tego parę zdjęć ze ślubu. Ja chyba tak zrobię, bo też nie mam żadnych "oficjalnych" zaświadczeń.
    Poza tym chyba warto dołączać do wniosku wszystko co związane z fotografią, nawet niekoniecznie ślubną. Na innym forum wyczytałem, że ktoś dołączył nawet jakiś certyfikat komputerowy, który ma stwierdzać, że ten ktoś posiada umiejętność posługiwania się programami graficznymi (co ma znaczenie przy obróbce zdjęć). Nie wiem czy to trochę nie na wyrost, no ale jak widać ludzie kombinują na różne sposoby
    Ostatnio edytowane przez briho ; 21-02-2010 o 12:28

Domyślnie

Ja od 1 marca zaczynam kurs ABC Biznesu Trwa do 12 marca A pozniej skladanie pewnie wniosku Ale caly czas mam dylemat jaka forme opodatkowania najlepiej wybrac. Czytalem to co pisaliscie ale kazdy inaczej mowi No moze na kursie mi cos podpowiedza :P

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Oszacuj jaki bedziesz mial dochod, jakie koszty ... i zdecyduj

Domyślnie

Ciężko oszacować A co proponujesz ?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

.. porponuje karte podatkowa

Domyślnie

Z kartą podatkową jest taki problem, że niezależnie od tego czy działalność przynosi zyski, czy nie, to i tak musisz co miesiąc płacić podatek. Nie każdemu na początku jest to na rękę.

A lepiej być Vat-owcem, czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ja wziąłem ryczałt bez VATu
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Z kartą podatkową jest taki problem, że niezależnie od tego czy działalność przynosi zyski, czy nie, to i tak musisz co miesiąc płacić podatek. Nie każdemu na początku jest to na rękę.
    ta, przy karcie faktycznie sie wybulisz... taaaakie kwoty ze ho ho

Strona 71 z 152 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów