Strona 69 z 152 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Nie znam dokładnie sprawy dotacji w Foto ale czy jeśli dotacja jest 19k to nie jest tak że niekoniecznie tyle się dostanie?

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo, tyle ile jest tyle się dostaje jak się wszystko przejdzie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Maksymalna kwota dotacji nie moze byc wieksza niz 6-krotnosc sredniego wynagrodzenia za ostatni kwartal.. ale to nie oznacza wcale, ze musi tez sie temu rownac. Przewaznie jest deczko mniej. U mnie daja 18.500zl a powinno byc troche wiecej.

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Dzis dzwonilem do UP i miła pani powiedziala ze jeszcze niewiedza dokladnie chociaz dzwonili gdzies tam wyzej, podobno po 20 beda juz cos wiecej wiedziec i PODOBNO ma byc cos wiecej od 1 marca - 19? moze wlasnie tak jak pisales Czacha ze wzgledu na ten wzrost.

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to pozostaje nam czekać, oby 20 już coś wiedzieli.

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Nie znam dokładnie sprawy dotacji w Foto ale czy jeśli dotacja jest 19k to nie jest tak że niekoniecznie tyle się dostanie?
    Racja, chodzi tylko o odpowiednie stworzenie biznesplanu, to otwiera drzwi do dotacji.

Awatar ajec
    Miasto
    Raszyn/Radecznica/Zamość

Domyślnie

Zakończył się proces rekrutacji wniosków o przyznanie środków na działalność gospodarczą "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet" w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Warszawie.
    KLIK

Było 7 dni na złożenie wniosków czytaj Biznes Plan. Wnioski następnie rozpatrywane były pod względem merytorycznym i formalnym i po zatwierdzeniu przez komisję kandydatki wzywane były na:
    1. Test (na inteligencję) po którym Komisja wykluczyła cześć kandydatek (ze 120wniosków pozostało ok 90).
    2.Rozmowa z Doradcą Zawodowym o planowanej działalności-poruszone były wszystkie zagadnienia z Biznes Planu czyli-miejsce działalności,rodzaj,sposób promocji ,marketing szkoła,kursy,dodatkowe zainteresowania itp itd i dlaczego ta właśnie działalność.

Za obie części kwalifikacji były przyznawane punkty.
    Z 90 wniosków wyłonionych do drugiego etapu kwalifikacji, Komisja wyłoniła 32 osoby zakwalifikowane do ostatniego etapu tj. szkolenia podstawowe i warsztat przygotowania biznes planu.
    Po tym etapie i podpisaniu umowy z WUP można zakładać działalność gospodarczą a stawka 40 000zł jest bardzo zachęcająca do przejścia całego tego procesu.

Jeśli są Panie na forum spełniające warunki w regulaminie WUP to podobno w kwietniu ma być ogłoszony nabór na kolejna edycje programu "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet". Chociaż terminy obrad Komisji i czas rozpoczęcia szkoleń nieco się przedłużył,wiec kolejna edycja programu może być również w nieco późniejszym terminie.
    Ale jeśli ktoś byłby zainteresowany warto śledzić informacje na stronie WUP.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ajec ; 14-02-2010 o 20:21

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Widać że wszyscy czekają na 20.02.2010r

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Myslisz ze warto? A jak sie okaze ze daja.. mniej? Mam zamiar zlozyc wniosek jutro, troche mi sie przeciagnelo z legitka 'slubna'.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Ja już mam złożony :-P (we wtorek)

teraz pozostaje oczekiwanie...

ale zdaje się że ludzi coraz więcej.

Jak ja byłem u doradcy do biznesplany to czekałem na poradę tydzień. A teraz czeka się już miesiąc
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Strona 69 z 152 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów