Nie znam dokładnie sprawy dotacji w Foto ale czy jeśli dotacja jest 19k to nie jest tak że niekoniecznie tyle się dostanie?
Nie znam dokładnie sprawy dotacji w Foto ale czy jeśli dotacja jest 19k to nie jest tak że niekoniecznie tyle się dostanie?
Z tego co mi wiadomo, tyle ile jest tyle się dostaje jak się wszystko przejdzie.
Maksymalna kwota dotacji nie moze byc wieksza niz 6-krotnosc sredniego wynagrodzenia za ostatni kwartal.. ale to nie oznacza wcale, ze musi tez sie temu rownac. Przewaznie jest deczko mniej. U mnie daja 18.500zl a powinno byc troche wiecej.
Dzis dzwonilem do UP i miła pani powiedziala ze jeszcze niewiedza dokladnie chociaz dzwonili gdzies tam wyzej, podobno po 20 beda juz cos wiecej wiedziec i PODOBNO ma byc cos wiecej od 1 marca - 19? moze wlasnie tak jak pisales Czacha ze wzgledu na ten wzrost.
No to pozostaje nam czekać, oby 20 już coś wiedzieli.
Zakończył się proces rekrutacji wniosków o przyznanie środków na działalność gospodarczą "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet" w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Warszawie.
KLIK
Było 7 dni na złożenie wniosków czytaj Biznes Plan. Wnioski następnie rozpatrywane były pod względem merytorycznym i formalnym i po zatwierdzeniu przez komisję kandydatki wzywane były na:
1. Test (na inteligencję) po którym Komisja wykluczyła cześć kandydatek (ze 120wniosków pozostało ok 90).
2.Rozmowa z Doradcą Zawodowym o planowanej działalności-poruszone były wszystkie zagadnienia z Biznes Planu czyli-miejsce działalności,rodzaj,sposób promocji ,marketing szkoła,kursy,dodatkowe zainteresowania itp itd i dlaczego ta właśnie działalność.
Za obie części kwalifikacji były przyznawane punkty.
Z 90 wniosków wyłonionych do drugiego etapu kwalifikacji, Komisja wyłoniła 32 osoby zakwalifikowane do ostatniego etapu tj. szkolenia podstawowe i warsztat przygotowania biznes planu.
Po tym etapie i podpisaniu umowy z WUP można zakładać działalność gospodarczą a stawka 40 000zł jest bardzo zachęcająca do przejścia całego tego procesu.
Jeśli są Panie na forum spełniające warunki w regulaminie WUP to podobno w kwietniu ma być ogłoszony nabór na kolejna edycje programu "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet". Chociaż terminy obrad Komisji i czas rozpoczęcia szkoleń nieco się przedłużył,wiec kolejna edycja programu może być również w nieco późniejszym terminie.
Ale jeśli ktoś byłby zainteresowany warto śledzić informacje na stronie WUP.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ajec ; 14-02-2010 o 20:21
Myslisz ze warto? A jak sie okaze ze daja.. mniej?Mam zamiar zlozyc wniosek jutro, troche mi sie przeciagnelo z legitka 'slubna'.
Ja już mam złożony :-P (we wtorek)
teraz pozostaje oczekiwanie...
ale zdaje się że ludzi coraz więcej.
Jak ja byłem u doradcy do biznesplany to czekałem na poradę tydzień. A teraz czeka się już miesiąc![]()
40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.