Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

mac22
    Guest

Domyślnie

W takim razie życzę powodzonka na kontroli.

a ja biorę się za poszukiwanie kursu (swój robiłem w Cz-wie, ale jakoś w tym roku nie widzę żeby był organizowany)

no i pomalutku biorę się za biznesplan

tylko w moim przypadku, żonka ma orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, wiec pewnie jak się zarejestruje to będzie biznesplan składała w innym miejscu ale za to może dostać ponad 40 000.
    Więc muszę się jeszcze sporo dowiedzieć.

a generalnie chcemy robić coś więcej niż tylko śluby i wesela. Czyli poza tym wszystkie impresy okolicznościowe. Foto reklamowe, packshoty, jakieś mini studio na początek (myślę ze za 5-6 tyś uda się sprzęt kupić). a z czasem może by się uda)ło jakiś stacjonarny punkt otworzyć (zdjęcia do dowodów paszportów itp. ) no a jak już będzie punkt to może i sklepik no i + sklep www, a może portal o fotografii z ogłoszeniami.... :grin:
    oj się rozmarzyłem...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a'propos - jutro przychodzą do nas na kontrolę więc zobaczymy jak będzie..
    ja już miałem pierwszą kontrolę Powodzenia.
    Cytat Zamieszczone przez mac22 Zobacz posta
    żonka ma orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, wiec pewnie jak się zarejestruje to będzie biznesplan składała w innym miejscu ale za to może dostać ponad 40 000
    PFRON. Pół roku temu było do wzięcia 46 400, firmę trzeba prowadzić 2 lata, jest komisja przed którą trzeba nawijać i bajerować o większą kasę
    W/w suma jest zależna od tego jak się sprzedamy, ilu jest chętnych i czy nie okroili ich na dzień dobry (zmniejszyli sumę do rozdysponowania pomiędzy kandydatów).
    Poza tym (ma orzeczenie więc i ustaloną/przyznaną rentę?) nie będzie się mogła zarejestrować jako bezrobotna tylko osoba poszukująca pracy nie pozostająca w zatrudnieniu a tym samym nie może starać się o dotację z PUPu.

mac22
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    ja już miałem pierwszą kontrolę Powodzenia.

PFRON. Pół roku temu było do wzięcia 46 400, firmę trzeba prowadzić 2 lata, jest komisja przed którą trzeba nawijać i bajerować o większą kasę
    W/w suma jest zależna od tego jak się sprzedamy, ilu jest chętnych i czy nie okroili ich na dzień dobry (zmniejszyli sumę do rozdysponowania pomiędzy kandydatów).
    Poza tym (ma orzeczenie więc i ustaloną/przyznaną rentę?) nie będzie się mogła zarejestrować jako bezrobotna tylko osoba poszukująca pracy nie pozostająca w zatrudnieniu a tym samym nie może starać się o dotację z PUPu.
    nie, nie ma renty. Orzeczenie nie z ZUS, tylko orzeczenie powiatowego zespołu do spraw orzekania o niepełnosprawności (umiarkowany stopień niepełnosprawności).

Czyli niepełnosprawni mają trudniej o dotację o to Polska właśnie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów