Strona 50 z 152 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waw72 Zobacz posta
    rozumiem, że chodziło o Urząd Skarbowy, a nie o Urząd Celny?

A tak z doświadczenia - radziłbym sprawdzić jak sprawa zakupu używanego sprzętu postrzegana jest przez Urząd Pracy właściwy dla bezrobotnego, jakie są dodatkowe kryteria i wymogi, bo w każdym Urzędzie funkcjonują różne zasady. W niektórych ostrzejsze, a w niektórych znacznie bardziej liberalne.
    Tak, pogmatwało mi się - Urząd Celny jest dla mnie jak fatum od zeszłego roku, dlatego nie mogę o nim zapomnieć
    Oczywiście, chodziło o Urząd Skarbowy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

czy ktos juz moze rozliczal sie z urzedem po okresie tego 1 roku ? jak to wyglada mniej wiecej ?
    no comment...

Domyślnie

ja sierozliczałem i kolega.
    rozliczenie polega na takiej zasadzie jak co 3 miesiace
    czyli przynosisz dowody wplaty na zus a ostatnie 3 miesicace plus potwierdzenie ze skarbowki ze prowadzisz dzialalność i to wszystko.
    jesli im cos nie pasuje lub maja astrzezenia to maja sie odezwać

i to wszystko.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

hmm co 3 miesiace cos trzeba dawac ? u mnie cisza ;]

a jak ze sprzetem ? w sensie sprawdzania czy wszystko jest itd itp
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    ja sierozliczałem i kolega.
    rozliczenie polega na takiej zasadzie jak co 3 miesiace
    czyli przynosisz dowody wplaty na zus a ostatnie 3 miesicace plus potwierdzenie ze skarbowki ze prowadzisz dzialalność i to wszystko.
    jesli im cos nie pasuje lub maja astrzezenia to maja sie odezwać

i to wszystko.
    w kielcach co 3 miesiące nic nie trzeba przynosić..
    a po roku robią kontrolę polegającą na tym że trzeba z zusu zaświadczenie przynieść i proszą żeby coś pokazać z tego co się kupiło.. i chyba tyle
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Panowie, proszę o przybliżenie tematu. Jaką i od kogo można dostać dotację w przypadku gdy jest się zatrudnionym w firmie na umowę o pracę na pełnym etacie. Chodzi o dotację na działalność gospodarczą (pierwszą) w zakresie usług fotografia okolicznościowa (ale ładnie zabrzmiało) Wszelkie informacje będą dla mnie cenne, co, gdzie załatwić od czego zacząć itd. bo jestem daleki od znajomości tematu.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Feelip Zobacz posta
    Wszelkie informacje będą dla mnie cenne, co, gdzie załatwić od czego zacząć itd. bo jestem daleki od znajomości tematu.
    Na serio myślisz, że dostaniesz tutaj te odpowiedzi?
    Poza tym Google nie gryzą http://funduszeue.info/blog/2008/04/...apital-ludzki/

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Feelip Zobacz posta
    Panowie, proszę o przybliżenie tematu. Jaką i od kogo można dostać dotację w przypadku gdy jest się zatrudnionym w firmie na umowę o pracę na pełnym etacie. Chodzi o dotację na działalność gospodarczą (pierwszą) w zakresie usług fotografia okolicznościowa (ale ładnie zabrzmiało) Wszelkie informacje będą dla mnie cenne, co, gdzie załatwić od czego zacząć itd. bo jestem daleki od znajomości tematu.
    jak jesteś na etacie i nie zamierzasz rezygnować to z UP nie da rady.. poszukaj unijnego programu "kapitał ludzki" - tam jest około 40 tysięcy do wzięcia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jak jesteś na etacie i nie zamierzasz rezygnować to z UP nie da rady.. poszukaj unijnego programu "kapitał ludzki" - tam jest około 40 tysięcy do wzięcia
    Dzięki o to mi chodziło.

mac22
    Guest

Domyślnie

Spytam wprost.

Czy ktoś próbował wziąć dotację na bezrobotną żonę?

Ja pracuję, ale żona od przyszłego miesiąca będzie na bezrobotnym.

Ja już mam na koncie kilka ślubów. Mam pozwolenie z kurii. Mam www.
    Natomiast żona na razie pomaga jak umie, a docelowo chce sie nauczyć też robić fotki. Na razie opanowuje obróbkę (lightroom i podstawy PS-a).

Czy można jakoś tak ułożyć biznesplan, że żona będzie jakby szefem, pozyskującym zlecenia trochę fotografującym, natomiast ja będę jako dodatkowy fotograf na umowę o dzieło.

Strona 50 z 152 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów