Czy jest możliwość ubiegania się o dofinansowanie do odzieży (garnitur, obuwie) w przypadku fotografii okolicznościowej?
Czy jest możliwość ubiegania się o dofinansowanie do odzieży (garnitur, obuwie) w przypadku fotografii okolicznościowej?
O taką że jak już wszystkie kwity złożysz i są one najpierw ocenione pod względem formalnym - czyli wszystkie papierki są ok, podpisy itp. , potem oceniane pod kątem merytorycznym i kandydat do dotacji jest zapraszany "na komisję" gdzie jest rozmowa z kilkoma osobami które trzeba przekonać do tego żeby właśnie wam dali dotację.. przynajmniej w kielcach tak jest - że masz szansę się "obronić" - jak ich przekonasz to dostajesz kasę
no bez przesady - dostajesz 16-19 tysięcy na sprzęt itp. a chcesz buty kupować.. może by i przeszło ale trochę to śmieszne.. wiem, że to jest "strój roboczy" i w koszty może wejść ale ja bym przy dotacji się raczej nie wychylał w tą stronę
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Dlaczego wg. Ciebie wygladaloby to smiesznie? Nie samym sprzetem czlowiek zyje, a srednia cena garnituru i obuwia to koszt ok. 5000 zl. Dla mnie to duzy wydatek. Jesli ktos ma potwierdzone informacje czy to ''przejdzie'', to prosze o informacje.
Skąd ty takie koszty wytrzasnąłeś. Będąc w komisji w życiu bym takiego czegoś nie klepnął. Może 500-1000 to jeszcze, ale 5kPLN to lekka przesada.
Zanim coś napiszesz we Wniosku spróbuj wcielić się w takiego "urzędasa", który ma pomóc bezrobotnym i przez to w założeniu bez pieniężnym. Więc np. jak operator koparki z doświadczeniem i kwalifikacjami zawodowymi potwierdzonymi papierami (uprawnieniami do obsługi tych maszyn) chciałbyś kupić koparę za 20kPLN to ok, ale jak koparę za 5kPLn i siedzibę za 15 kpln to chyba proporcje nie takie. W założeniach to ma być na coś kluczowego co pozwoli ci zrealizować zamierzenie i zarobić na siebie, czyli jeszcze inaczej podstawowy niezbędny do pracy środek ruchomy. Gajer w tym przypadku nie podejdzie pod takie kryteria i pozwoli PUP-owi odrzucić wniosek.
Równie dobrze możesz napisać we wniosku, że jedziesz na teneryfę, co pozwoli ci się zrelaksować, nabrać dystansu do rzeczywistości, zrobić parę fotek pannom w bikini, lub rafie koralowej a wszystko to do potencjalnej Galerii na WWW. Efekt murowany
Jeszcze raz zacznij od umiaru i trzeźwiego spojrzenia z drugiej strony lustra.
pozdrawiam