Wkladu wlasnego nie musisz miec , tak czy owak dostaje sie z PUP obecnie 18500 zl , w innym dziale masz temat o dofinansowaniu.

Co do zestawu masz Tokine szeroka ona jest pod FF ? Nie dublowal bym setu 50D+Tokina i 5D+16-35 , zwlaszcza ze jak zalozysz 35/1.4 pod 5D nie bedziesz chcial wraca do 16-35 ;]

Zamiast tego pomyslal bym o 85/1.2.

Ale jak mowie pisze to w wiekszosci , w oparciu o swoje potrzeby ale patrzac na to co masz.

Co do 5dmkI , wiesz ze szansa na kupno nowego jest rowna prawie zeru ? Wez to pod uwage we wniosku , jesli cos chcesz kupic uzywane , to do wniosku trzeba dawac umowe przedwstepna , a kto ci ja da i bedzie czekal na oplacenie calosci jak zbyt na 5D jest od reki ;] , wiec zostaje zakup odrazu za wlasne srodki , ja tak zrobilem , z nadzieje ze uwzglednia go pozytywnie we wnisku , z czym raczej nie powinno byc problemu bo cena nowych 5dmkI w wiekszosci sklepow internetowych jest chora , wiadomo dlaczego.

Dodam ze ja majac w zasadzie oficjalnie 5DmkI i 85/1.8 430EXI chce dokupic drugie 5DmkI , 35/1.4 , 135/2L , 430EXII , pare duperel do tego , windoze , i za reszte 4000-4500 zl sprzet oswietleniowy ale studyjny. Wszystko pod katem glownie slubow itd uroczystosci , studia oraz poki co narazie nie zarobkowej reporterki , ale ten temat jak sie rozwinie , to sie okaze ;]