Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    A ja mam inne , jaka forme opodatkowania wybraliscie ? ryczalt ? ile on wynosi przy uslugach fotograficznych ? 8.5% czy moze 5.5% ( podchodzi pod dzialalnosc wywtorcza jakby nie patrzec ;] ) , czy niestety wolny zawodo i 20% ?
    Polecam kartę podatkową. Stały podatek, bardzo prosta księgowość a właściwie jej brak. Nawet rachunków nie trzeba wystawiać. Konta firmowego też nie musisz otwierać. Miesięczny podatek to 247 zł minus składka zdrowotna którą odliczasz i do zapłaty zostaje jakieś 77 zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    Nie rozumiecie mnie: składasz dotację na foto - kupujesz foto i robisz foto.
    Ale działalność może otworzyć na różne usługi i je również wykonywać, a nie tylko foto. Dotację jeśli dostaniesz na foto to nie możesz na nic innego wykorzystać.

Dotacja ma służyć rozwojowi przedsiębiorczości i ideą jest by taka działalność przetrwała jak najdłużej i przynosiła zyski - nie ma obostrzeń, że nie można rozwijać działalności. Obostrzenie jest tylko takie, że nie można spożytkować dotacji niezgodnie z przeznaczeniem lub też na wykorzystanie w zastrzeżonych działalnościach.
    cytat z umowy ..................
    Działalność, na którą uzyskano pomoc powinna być prowadzona samodzielnie przez minimum 12 miesięcy i w tym okresie biorca winien opłacać składki na ubezpieczenie społeczne z tytułu prowadzenia tej działalności i jednocześnie w tym czasie nie może podejmować innego zatrudnienia.
    W okresie trwania umowy nie wolno zawieszać, likwidować czy zmieniać rodzaj działalności gospodarczej, na którą udzielono środki.
    Niedotrzymanie warunków spowoduje obowiązek zwrotu uzyskanej pomocy wraz z odsetkami ustawowymi naliczonymi od dnia uzyskania środków.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 20-02-2009 o 23:04 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów