Strona 102 z 152 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ale to nie US daje mi dotacje, tylko pani z PUPu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Do dotacji są ustawy,
    ale każdy PUP ma swoje własne rozporządzenia więc nie można tego porównywać i pytać się o opinie osób z innych powiatów (co powiat to obyczaj i własne zasady!). Najlepiej dopytać się w miejscu, gdzie będziecie bezpośrednio korzystać z dotacji

Najprawdopodobniej w większości przypadków nie można przez rok pracować na podstawie umowy o pracę a reszta form zatrudnienia i rozliczenia jest możliwa (umowa zlecenie, umowa o dzieło itp..).
    Na szczęście ja już dostałem dotację i czekam na przelew.

T.

Domyślnie

tomidlo, orientujesz się może jaki jest u Ciebie okres czasu od przyznania dotacji do otrzymania przelewu? Czy szkolenie w Twoim przypadku (nawet jednodniowe) było konieczne?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ja dzis odbylem swoje 'szkolenie' z doradca - polegalo na wypelnieniu 2 ankiet na krzyz i prztaknieciu glowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    ale to nie US daje mi dotacje, tylko pani z PUPu
    ale ustawy sa ponad regulamin PUP , a w PUPie czesto gesto osoby ktore obsluguje dotacji maja wiedze ograniczona tylko w tym zakresie i wprowadzaja w blad
    no comment...

Domyślnie

Dołączyłem do grona szczęśliwców Otrzymałem dzisiaj pismo z UP - decyzja pozytywna. Teraz zapraszają mnie na spotkanie, ale co na nim będzie, tego nie wiem.

Dopiero zaczyna

Smile

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    tomidlo, orientujesz się może jaki jest u Ciebie okres czasu od przyznania dotacji do otrzymania przelewu? Czy szkolenie w Twoim przypadku (nawet jednodniowe) było konieczne?
    Nie miałem szkolenia. Następnego dnia po podpisaniu umowy otrzymałem pieniądze .

To wszystko to pikuś!!!
    Dziś w ciągu 1 dnia udało mi sie załatwić REGON, WPIS, NIP (bo gdzieś zagubiłem), odwiedziłem ZUS, US i podpisałem umowę z biurem księgowym, założyłem konto firmowe ,

NIe robiłem tego w Wawie, ale medal za czas w jakim to wszystko załatwiłem to mi sie należy!:-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dziwne ze zalatwiles jednoczesnie wpis do ewidencji i regon , generalnie to wszystko za nas zalatwiaja w wiekszosci , urzad miasta
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    dziwne ze zalatwiles jednoczesnie wpis do ewidencji i regon , generalnie to wszystko za nas zalatwiaja w wiekszosci , urzad miasta
    Dla mnie liczył się czas, nie zajmuję się tylko fotografią. W poniedziałek mam podpisanie ważnej umowy i do tego czasu musiałem mieć wszystkie dokumenty. Mi zależało na konkretnym terminie, jeżeli liczysz na "Przyjazne Państwo" to masz taką możliwośc ale czekasz minimum 3-4 tygodnie na komplet dokumentów!

Firmę zakładam po to aby zarabiać kasę a nie "generalnie" czekać na załatienie w większości dokumentów w "jedym okienku".

T.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w tydzien sie wyrabiaja , chociaz moze to byc roznie , szybciej idzie jak sie samemu lata z papierami to fakt
    no comment...

Strona 102 z 152 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów