Strona 39 z 152 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomhagen Zobacz posta
    ja w dalszym ciągu nie wiem o jaką "rozmowę kwalifikacyjną" chodzi. przecież tego nie ma nawet w PUPowskich wyciągach procedur przyznawania dotacji.
    O taką że jak już wszystkie kwity złożysz i są one najpierw ocenione pod względem formalnym - czyli wszystkie papierki są ok, podpisy itp. , potem oceniane pod kątem merytorycznym i kandydat do dotacji jest zapraszany "na komisję" gdzie jest rozmowa z kilkoma osobami które trzeba przekonać do tego żeby właśnie wam dali dotację.. przynajmniej w kielcach tak jest - że masz szansę się "obronić" - jak ich przekonasz to dostajesz kasę

Cytat Zamieszczone przez zielony7674 Zobacz posta
    Czy jest możliwość ubiegania się o dofinansowanie do odzieży (garnitur, obuwie) w przypadku fotografii okolicznościowej?
    no bez przesady - dostajesz 16-19 tysięcy na sprzęt itp. a chcesz buty kupować.. może by i przeszło ale trochę to śmieszne.. wiem, że to jest "strój roboczy" i w koszty może wejść ale ja bym przy dotacji się raczej nie wychylał w tą stronę
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zielony7674
    Guest

Domyślnie

Dlaczego wg. Ciebie wygladaloby to smiesznie? Nie samym sprzetem czlowiek zyje, a srednia cena garnituru i obuwia to koszt ok. 5000 zl. Dla mnie to duzy wydatek. Jesli ktos ma potwierdzone informacje czy to ''przejdzie'', to prosze o informacje.

Początki nałogu

Domyślnie

Dlaczego wg. Ciebie wygladaloby to smiesznie? Nie samym sprzetem czlowiek zyje, a srednia cena garnituru i obuwia to koszt ok. 5000 zl. Dla mnie to duzy wydatek. Jesli ktos ma potwierdzone informacje czy to ''przejdzie'', to prosze o informacje.
    Skąd ty takie koszty wytrzasnąłeś. Będąc w komisji w życiu bym takiego czegoś nie klepnął. Może 500-1000 to jeszcze, ale 5kPLN to lekka przesada.
    Zanim coś napiszesz we Wniosku spróbuj wcielić się w takiego "urzędasa", który ma pomóc bezrobotnym i przez to w założeniu bez pieniężnym. Więc np. jak operator koparki z doświadczeniem i kwalifikacjami zawodowymi potwierdzonymi papierami (uprawnieniami do obsługi tych maszyn) chciałbyś kupić koparę za 20kPLN to ok, ale jak koparę za 5kPLn i siedzibę za 15 kpln to chyba proporcje nie takie. W założeniach to ma być na coś kluczowego co pozwoli ci zrealizować zamierzenie i zarobić na siebie, czyli jeszcze inaczej podstawowy niezbędny do pracy środek ruchomy. Gajer w tym przypadku nie podejdzie pod takie kryteria i pozwoli PUP-owi odrzucić wniosek.
    Równie dobrze możesz napisać we wniosku, że jedziesz na teneryfę, co pozwoli ci się zrelaksować, nabrać dystansu do rzeczywistości, zrobić parę fotek pannom w bikini, lub rafie koralowej a wszystko to do potencjalnej Galerii na WWW. Efekt murowany

Jeszcze raz zacznij od umiaru i trzeźwiego spojrzenia z drugiej strony lustra.
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Talking

srednia cena garnituru i obuwia to koszt ok. 5000 zl.
    I jest to pewnie jeden z tańszych modeli przeznaczonych dla aktualnego bezrobotnego starającego się o dotację na rozpoczęcie działalności...

Nie no... umarłem jak to przeczytałem
    Wiem, że nic nie wiem :/

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Urywając wątek dotyczący tego co trzeba umieć, jakie papierki złożyć, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna itd itp. - każdy PUP ma swoje wymagania, zarządza innąkasą i w zupełnie innych terminach ją wydaje.
    Jeden będzie miał rozmowę, ktoś inny musi napisać suuuper biznes plan, a jeszcze ktoś inny złoży podanie na jednej kartce A4 i to wystarczy.
    Słowem, trudność dostania dotacji z PUP zależy tylko i wyłącznie od tego jaki to PUP.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dlaczego wg. Ciebie wygladaloby to smiesznie? Nie samym czlowiek zyje, a srednia cena garnituru i obuwia to koszt ok. 5000 zl. Dla mnie to duzy wydatek. Jesli ktos ma potwierdzone informacje czy to ''przejdzie'', to prosze o informacje.
    Ty to na powaznie pisales ? No skoro tak to raczej dotacja Ci zbedna...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

W Bydgoszczy procedura jest mniej więcej taka:
    - kończysz kurs ABC - który zakończony jest "egzaminem" czyli obroną biznesplanu + parę pytań z nazwijmy to "zarządzania"(podatki,vaty,pity,sposoby rozliczania i pojecia związane z prowadzeniem działalności(amortyzacja, koszty stałe itp.) - czego uczyli na kursie
    - składasz wniosek. Jeżeli jest rozpatrzony pozytywnie to:
    - idziesz na konsultacje(mówisz co i do czego i dlaczego Ci potrzebne i dlaczego akurat to a nie inne oraz przedstawiasz konkretne oferty sklepów)
    - podpisanie umowy, następnego dnia masz kasę na koncie
    - masz 30dni na założenie działalności + 30dni od jej założenia na zakupy, nie możesz zmienić sklepu z konsultacji(jeżeli koniecznie musisz - to idziesz znowu na konsultacje...)Wahania cen są dozwolone do 10%, jeżeli wpisałeś w biznesplanie, że posiadasz i wnosisz środki własne to możesz o tą kwotę przekroczyć kwotę dofinansowania. Na wszystko Rachunek(imienny-nie wiem co to?)lub faktura VAT

ogólnie wykształcenie nie jest wymagane ale w tym przypadku udokumentowane predyspozycje/praca w kierunku pod jaki składasz wniosek o dotacje (czyli w przypadku fotografii - najlepiej jakieś publikacje, konkursy, umowy(zlecenie, o dzieło), portfolio, kursy, zaświadczenia itp.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w lodzi to mozna nawet specyfikacje zakupow zmienic o ile sie ja sensownie argumentuje , w naszym wypadku nie trudno bo ceny szaleja , sam musialem ciac pewne rzeczy zeby starczylo na szkielko

rachunek imienny - faktura na osobe prywatna i juz
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No tutaj tez można ale do czasu samych konsultacji. Po konsultacji jak już masz kasę i chcesz coś zmieniać to idziesz znowu na konsultacje-to logiczne jest
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Powiedzmy , mi jasno powiedziano ze jak zmieniam to z sesnem bo mnie udupia , tzn sam sie domyslilem ;] , coz zakupy skonczylem zostal mi ostatni etap czyli rozliczenie dotacji , za tydzien to zrobie

btw czy ktos wie w sytuacji kiedy na umowie napisano ze platnosc przelewem a doszlo do platnosci gotowka to tylko dopisek na umowie i parafka starczy ?
    no comment...

Strona 39 z 152 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów