Więc krótko mówiąc, nigdzie nie można pracować przez pierwszy rok od dostania dotacji ?
Więc krótko mówiąc, nigdzie nie można pracować przez pierwszy rok od dostania dotacji ?
Krótko mówiąc z tego co ja usłyszałem na szkoleniu z Przedsiębiorczości w PUP Tomaszów maz,nie można nigdzie pracować przez pierwszy rok,nie wiem jak w innych UP ale chyba dotyczy to każdego.
nie mozna na etacie
no comment...
Mnie pani poinformowala, ze nie mozna zawierac umow o dzielo i umow zlecen... no to jak ja mam prowadzic ta dzialalnosc?
Dowiem sie jak bede podpisywal umowe na pieniazki.
nie sluchaj pani z pupu , US w zaleznosci od formy rozliczania sie , bedzie wiedzial jakie prawnie umowy mozna zawierac
no comment...
ale to nie US daje mi dotacje, tylko pani z PUPu![]()
Dołączyłem do grona szczęśliwcówOtrzymałem dzisiaj pismo z UP - decyzja pozytywna. Teraz zapraszają mnie na spotkanie, ale co na nim będzie, tego nie wiem.
Do dotacji są ustawy,
ale każdy PUP ma swoje własne rozporządzenia więc nie można tego porównywać i pytać się o opinie osób z innych powiatów (co powiat to obyczaj i własne zasady!). Najlepiej dopytać się w miejscu, gdzie będziecie bezpośrednio korzystać z dotacji
Najprawdopodobniej w większości przypadków nie można przez rok pracować na podstawie umowy o pracę a reszta form zatrudnienia i rozliczenia jest możliwa (umowa zlecenie, umowa o dzieło itp..).
Na szczęście ja już dostałem dotację i czekam na przelew.
T.
tomidlo, orientujesz się może jaki jest u Ciebie okres czasu od przyznania dotacji do otrzymania przelewu? Czy szkolenie w Twoim przypadku (nawet jednodniowe) było konieczne?