kosdkp, żartujesz, prawda?![]()
![]()
Poprawiłeś mi tym humor zdecydowanie![]()
kosdkp, żartujesz, prawda?![]()
![]()
Poprawiłeś mi tym humor zdecydowanie![]()
po prostu sprawdzaja lokal pod dzialalnosc , czy sie ma osobny pokoj do jej prowadzenia
zreszta nie zawsze to robia ...
no comment...
Ja wpisalem, ze do mojego typu dzialalnosci lokal nie jest mi potrzebny - firma bedzie zarejestrowana na adres mieszkania ktorego jestem wlascicielem (wypis aktu notarialnego), ale z klientami spotkania beda odbywaly sie u nich w domach lub w miejscach publicznych.
We wniosku mam napisane, iz posiadam komputer przenosny, ktory umozliwia mi dokonywanie obrobki w dowolnym miejscu i do prowadzenia dzialalnosci nie jest mi potrzebne zadne pomieszczenie. Dodalem tez, ze z czasem mam zamiar otworzyc studio foto.
A dokumentacja bedzie pod adresem siedziby firmy, czyli tam gdzie jestem zameldowany - z mojej wiedzy wynika, ze do przechowywania dokumentacji lokal nie musi spelniac zadnych norm i rownie dobrze moze byc to mieszkanie... jak w wiekszosci przypadkow jednoosobowych podmiotow gospodarczych.
Przepraszam że tak z grubej rury zapytam, serio masz zamiar obrabiać zdjęcia na laptopie? Zawsze mi się wydawało że jeśli ktoś bierze się za fotografię na poważnie to kupuje dobry monitor do obróbki zdjęć. No chyba że tylko tak napisałeś we wniosku a w rzeczywistości będzie inaczej
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A i jeszcze w kwestii lokalu. To nie jest tak że miejsce zarejestrowania działalności gospodarczej a lokal, to jedno i to samo? Czyli jak rejestrujesz firme na swój adres zamieszkania, to mieszkanie nie staje się wtedy lokalem firmy? Zawsze mi się zdawało że tak właśnie będzie.
Ostatnio edytowane przez san_chez ; 15-03-2010 o 00:44 Powód: Automerged Doublepost
ale specjalnie lokal do tego potrzebny nie jest , generalnie , jesli urzad sie przyczepi to nie przejdzie dotacja z lokalem w postaci mieszkania ( ew jesli ma sie dod pokoj ktory mial by byc wlasnie przeznaczony na ten cel )
no comment...