Strona 8 z 147 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andja
    im wcześniej wystartuje tym lepiej ponieważ jej firma daje b.dobre warunki jak ktoś zdecyduje się na własną działalność.
    Jeśli wcześniej pracowała na etat i teraz rozpocznie działalność i będzie wystawiać jej rachunki/faktury, to nie przysługuje jej ulgowy ZUS.

Ja nie musiałem zaliczać żadnych szkoleń z przedsiębiorczości, ani przed, ani w trakcie, ani po. W sumie nie wiem po co są te kursy, skoro niczego ciekawego nie można się dowiedzieć... Lepiej zagadać ze znajomą koleżanką z biura rachunkowego.

No, Panowie, walczcie, walczcie, bo warto.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ile wam uplynelo czasu od zlozenia wniosku do podpisania umowy i wyplacenia dofinansowania ?
    no comment...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Co do obniżonego ZUSu to nie można prowadzić własnej działalności przez 60 miesięcy przed zarejestrowaniem kolejnej.

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Co do obniżonego ZUSu to nie można prowadzić własnej działalności przez 60 miesięcy przed zarejestrowaniem kolejnej.
    Nie można tego jakoś obejść? ja mam 4 lata przerwy :/

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci
    A ile wam uplynelo czasu od zlozenia wniosku do podpisania umowy i wyplacenia dofinansowania ?
    Początek września - złożenie wniosku. Informacja o pozytywnym rozpatrzeniu koniec października. Podpisanie umowy i wypłacenie kasy - koniec listopada. Zawsze jak się podpisuje umowę kasa powinna być już na koncie. Działalność - początek grudnia. Mogłem wszystko przyspieszyć o jakieś 2 tygodnie (przesunął się termin podpisania umowy).
    Cytat Zamieszczone przez zyys
    Nie można tego jakoś obejść? ja mam 4 lata przerwy :/
    Niech założy ktoś z rodziny - żona itp.

Domyślnie

Więc lepiej nie ryzykować. A umowę-zlecenie zawsze można wypisać na kogoś z rodziny
    IMO 12 miesięcy można jakoś przeboleć, najważniejsze by dostać te dofinansowanie.
    Digital manipulation kills photography.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd
    A w którym PUP? Łuków? Bo ja z okolic właściwie.
    Yhym.
    W przypadku umowy zlecenie raczej nie ma znaczenia czy na firmę czy osobę, skoro NIP jest ten sam. Zresztą, lepiej wypisać umowę o dzieło (szczególnie dla kogoś z rodziny, kto pracuje).

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Yhym.
    W przypadku umowy zlecenie raczej nie ma znaczenia czy na firmę czy osobę, skoro NIP jest ten sam. Zresztą, lepiej wypisać umowę o dzieło (szczególnie dla kogoś z rodziny, kto pracuje).
    Tutaj raczej chodzi aby osoba która teraz pracuje na umowe o prace, mogal dostac dofinansowanie na dzialalnosc i ewentualnie wrocic do pracy swojej wczesniejszej ale na umowe zlecenie lub umowe o dzielo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Okazuje sie ze jeden urzad jedno a drugie drugie.

W PUP 1 w ktorym sie rejestruje nie ma szkolen Ani przed ani po , sukces. Moge odrazu skladac wniosek. Facet powiedzial zeby poczekac bo na chwile obecna kwota wynosi 17800 zl a od 1 marca ( pewnie bedzie nowe srednie wynagrodzenie wyzsze ) kwota ma wynosic 18500 zl ! Generalnie potwierdzil ze jednak czeka sie ten miesiac na rozpatrzenie wniosku. Mam nadzieje ze pod tym idzie w miare sprawnie i ciagu kolejnego miesiaca uda sie uruchomic firme , zalatwic zakupy i wszelkie formalnosci.
    no comment...

Domyślnie

Przecież niektóre firmy tak właśnie zatrudniają pracowników, żeby uniknąć opłat na zusy itp, każą im rejestrować własną działalność i wystawiać sobie faktury.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Generalnie potwierdzil ze jednak czeka sie ten miesiac na rozpatrzenie wniosku. Mam nadzieje ze pod tym idzie w miare sprawnie i ciagu kolejnego miesiaca uda sie uruchomic firme , zalatwic zakupy i wszelkie formalnosci.
    We wniosku o dofinansowanie określa się termin rozpoczęcia działalności, może to ma jakiś wpływ także na czas rozpatrywania wniosku i podpisania ewentualnej umowy.
    Ostatnio edytowane przez ygd ; 13-02-2009 o 14:57 Powód: Automerged Doublepost
    Digital manipulation kills photography.

Strona 8 z 147 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów