Strona 76 z 152 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Przepraszam jak kogoś obrażę ale jeśli nie potrafinie napisać prostego listu polecającego to jak zamierzacie napisać biznes plan i prowadzić potem działalnośc gospodarczą? Ja wiem że dotacja jest fajna bo można kupić sporo sprzętu itp ale pewne podstawy wiedzy są niestety konieczne.
    Nie chodzi o to ze nie potrafię a Biznes plan mam juz gotowy. Po prostu chce mieć jakiś wzór i punkt odniesienia, porównanie. W naszym up sa bardzo szczegółowi...na dodatek taki wniosek można zgłosić tylko raz. Gdy odrzucą to po kasie....

Domyślnie

Na tej stronie są wzory listów referencyjnych. Co prawda nie o fotografię chodzi, ale myślę, że zasada ich pisania jest podobna:
    http://www.starplan.pl/referencje.html

Ja już swój biznes plan prawie napisałem, kończę też wypełniać wniosek i mam jeszcze parę wątpliwości. Pomożecie w paru kwestiach?

1. We wniosku mam, przy harmonogramie wydatków "przewidywany termin zakupu". Co tam wpisać. Datę, czy podać w przybliżeniu ilość dni po otrzymaniu dotacji?
    2. "Przewidywany termin rozpoczęcia działalności". Podobna kwestia, nie bardzo wiem jak to ująć, bo przecież nie wiadomo kiedy i czy w ogóle kasę z UP otrzymam.
    3. W tabelce kosztów przedsięwzięcia jest "ubezpieczenie firmy". No i tutaj pytanie o jakie ubezpieczenie konkretnie chodzi... ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1. wpisujesz po prostu po otrzymaniu dotacji , do miesiaca np
    2. dzis 15 lutego np , wpisujesz 1 kwietnia ( wiadomo ze nie wiadomo czy dostaniesz , urzednik tak glupi nie jest , to tylko formalnosc ;] )
    3. np od odpowiedzialnosci cywilnej jesli wymaga dzialalnosc , sprzetu jesli tez potrzeba itp itd
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dziwne rzeczy piszesz - do wniosku mozna skladac poprawki, a gdy zostanie definitywnie odrzucony mozesz napisac 2gi ... to dotacja jest jednorazowa, a nie skladanie wniosku.

Domyślnie

Dzięki.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    3. np od odpowiedzialnosci cywilnej jesli wymaga dzialalnosc , sprzetu jesli tez potrzeba itp itd
    No to może inaczej. Czy w przypadku tego typu działalności wymagane jest ubezpieczenie firmy? Jeśli chodzi o kwestię ubezpieczenia sprzętu foto, to obiło mi się o uszy, że jako takiej możliwości nie ma, chyba że ubezpieczę siedzibę firmy, w której ten sprzęt przechowuję. Mam rację?

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

List referencyjny to chyba najprostrze pismo jakie może być dołączane do wniosku o dotacje. Jeśli z tym są problemy to co będzie na napisaniem umów przedwstępnych które również warto dodać.

briho

ad1. Wpisz jakąś tam datę późniejszą niż data rozpatrywania wniosków - może być miesiąc później;
    ad2. Wpisz to co w pkt. 1 tylko dodaj kolejny miesiąc;
    ad3. Wydaje mi się że może tu chodzić o ubezpieczenie oc działalności gospodarczej lub też ubezpieczenie lokalu od zdarzeń losowych (w którym będzie prowadzona działalność)
    generalnie oba są dobrowolne i nie wiem po co taka pozycja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    ad3. Wydaje mi się że może tu chodzić o ubezpieczenie oc działalności gospodarczej lub też ubezpieczenie lokalu od zdarzeń losowych (w którym będzie prowadzona działalność)
    generalnie oba są dobrowolne i nie wiem po co taka pozycja.
    Też się zastanawiam po co Mam kilka wzorów wniosków z innych UP i tam takiej rubryki nie widzę.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

briho

ja po prostu wpisałem marzec/kwiecień.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Odpowiedź może być taka, że skoro pracownicy UP-ów handlują danymi osobowymi bezrobotnych odbywających staże sprzedając je agentom OFE (praktyka nagminna w całym kraju), to może zwęszyli biznes na sprzedaży danych osobowych osób które dostaną dotację agentom ubezpieczeniowym.

Domyślnie

Być może. Czyli mam dwa wyjścia. Wpisać w tej rubryce o ubezpieczeniu firmy koszt 0,00 zł, albo wymyślić sobie jakieś ubezpieczenie i wpisać tam stosowną kwotę. Jeszcze o to zapytam na miejscu w urzędzie.

Jeszcze mam pytanie.
    Czy na posiadany już sprzęt i wpisany do wniosku jako środki własne muszę mieć rachunki i faktury? UP to kontroluje? Czy faktury obowiązują tylko w przypadku sprzętu zakupionego z dotacji?
    Ostatnio edytowane przez briho ; 25-02-2010 o 14:03

Strona 76 z 152 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów