Strona 41 z 147 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielony7674 Zobacz posta
    Jestem przyszłym studentem historii na UW. Do tej pory zastanawiałem na rozpoczęciem działalności i skorzystaniem z pomocy w postaci dofinansowania. Postanowiłem jednak zrezygnować. Niezwykle wyważony post westerna77 otworzył mi oczy i pokazał ciemne strony prowadzenia tego interesu - nieustpliwą konkurencję i mało przyajzne państwo.
    Najpierw skończ studia, to otworzy Ci oczy bardziej niż ten post....

Jako student dzienny nie możesz zarejestrować się jako osoba bezrobotna i rozpocząć działalności. Poza tym jako tak młoda osoba nie możesz pewnie wiedzieć wiele na temat prowadzenia działalności, myślę że najpierw trzeba popracować trochę "u kogoś" żeby wiedzieć jak to w ogóle działa...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielony7674 Zobacz posta
    Niezwykle wyważony post westerna77 otworzył mi oczy i pokazał ciemne strony prowadzenia tego interesu - nieustpliwą konkurencję i mało przyajzne państwo.
    To co pogrubilem odnosi sie do kazdego biznesu, nie tylko do dzialalnosci foto wiec wg Ciebie nie warto zakladac jakiegokolwiek biznesu. Dobrze zrobiles rezygnujac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

To chyba jakieś prowokacje, mające na celu wyciągnąć komu jak idzie. Takie badanie rynku...
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Takie badanie rynku o kant ... rozbic ;] , amatorka.

W zasadzie to sie usmialem heh , a ostatnio malo powodod do tego wiec dzieki chopaki
    no comment...

Domyślnie

Ja nie będe się powtarzał, koledzy wszystko pięknie skomentowali.
    Od siebie dodam, że nie należy krytykować spostrzezeń doświadczonego fotografa tylko niech każdy wyciągnie wnioski i będzie świadomy w co tak naprawdę się pakuje.
    .

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Ja nie będe się powtarzał, koledzy wszystko pięknie skomentowali.
    Od siebie dodam, że nie należy krytykować spostrzezeń doświadczonego fotografa tylko niech każdy wyciągnie wnioski i będzie świadomy w co tak naprawdę się pakuje.
    tylko tak naprawdę nie wiemy jak doświadczony jest ten fotograf - na jakim rynku działa, jak długo itp. na razie wiemy że on uważa że jest doświadczony - gdyby takie coś napisał oskarkowy, habakuk czy kalina to bym uwierzył ale takie jęczenie samymi ogólnikami zamiast konkretów mnie zupełnie nie przekonuje

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    328,32 bez chorobowego ;-)
    no to w moich kryteriach jest to "około 330"

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    niektorzy tutaj sie czepiaja. Chodzi o to, ze w biznes planie nie wspomniales o tej czesci dzialalnosci jednak mozesz to robic bez problemu po roku lub (chyba) wczesniej po uzgodnieniu pisemnym z PUPem ale to znowu pewnie zalezy od konkretnego oddzialu.
    nie musisz o tym pisać w biznesplanie jeśli nie bierzesz na ten cel kasy - a jak wpiszesz do ewidencji PKD tych dodatkowych czynności to możesz to robić od razu - i to urzędu pracy nie interesuje.. nie sprawdzają za co wystawiasz rachunki itp. dla nich jest ważne to co w umowie było a tam nie ma nic o tym że nie możesz robić nic innego tylko że nie możesz podjąć zatrudnienia jako etatowy pracownik. Dokładnie o to się dowiedzieliśmy - jak masz wpisane inne rzeczy w PKD to możesz działać też w innych dziedzinach - tyle że głównym PKD musi być to na co bierzesz dotację.. a UP nie sprawdza jakie rachunki wystawiasz..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-08-2009 o 20:53 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Dokładnie o to się dowiedzieliśmy - jak masz wpisane inne rzeczy w PKD to możesz działać też w innych dziedzinach - tyle że głównym PKD musi być to na co bierzesz dotację..
    no to musze sie zorientowac jak to dokladnie u mnie wyglada bo ja z PUPu nie bralem.
    Dzieki za info

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wbrew pozorom , ci ktory kupuja sobie wypasione lusterka i myslal ze od tego dnia stali sie fotografami , zaczna zarabiac itd , dzieki swojej nieudolnej pracy otwieraja oczy klientom , a ci wpadaja w raczki tych konkretnych i dobrych ;]

Takze ma to swoje i plusy i minusy.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Wbrew pozorom , ci ktory kupuja sobie wypasione lusterka i myslal ze od tego dnia stali sie fotografami , zaczna zarabiac itd , dzieki swojej nieudolnej pracy otwieraja oczy klientom , a ci wpadaja w raczki tych konkretnych i dobrych ;]

Takze ma to swoje i plusy i minusy.
    a to też fakt.. czyli jakby nie było - ten kto jest dobry będzie miał zajęcie zawsze a ci słabsi - niekoniecznie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Jak to w naturze, selekcja naturalna - silniejszy wygrywa (w tym przypadku lepszy).

Strona 41 z 147 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów