Strona 38 z 152 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    No a ja bym się na Twoim miejscu kłócił, no bo co ma piernik do wiatraka. Od kiedy to ktoś kto chce otworzyć własny business musi mieć w danym kierunku zdobyte wykształcenie. Mam chęć nakręcania gospodarki, płacenia podatków i ZUS-u to co komu do tego. Czy jak by w jakimś mieście/regionie było bardzo brudno a ja bym miał pomysł na oczyszczenie tego to musiałbym być po szkole dla śmieciarzy (z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłem, nie miałem takiego zamiaru), bo nie mam pieniędzy i liczyłbym na dotacje? Nonsens!! Walcz o swoje, domagaj się wyjaśnień. Być może ten urzędnik rozdysponowuje to miedzy swoimi znajomymi a może trzeba mu coś odpalić za pozytywne rozpatrzenie wniosku.
    tu nie chodzi o to, że musisz mieć wykształcenie żeby otworzyć biznes. Wszyscy już traktują to dofinansowanie jako oczywistość. Składam wniosek więc należy mi się kasa i już! Typowo polskie podejście do tematu.
    Okazuje się że piernik ma dużo do wiatraka, bo to Ty się starasz o pomoc w postaci dofinansowania, a UP decyduje czy Ci ją dać.
    Nie rozumiesz? Więc postaw się w sytuacji takiej. Masz 100tys. zł i chcesz je dać młodemu zdolnemu kolesiowi na biznes. Masz 100 kandydatów, wszyscy są fajni i potrafią robić to co będzie celem biznesu, ale jeden z nich oprócz praktyki ma wykształcenie kierunkowe, przebyte kursy itp. Komu oddasz SWOJE pieniądze ?

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Najlepszemu w mojej ocenie niekoniecznie z wykształceniem, bo dobrze wiemy skąd i jak można papierki wytrzasnąć, oraz jak rożny jest poziom wiedzy wyniesiony przez poszczególnych kandydatów

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an4r Zobacz posta
    tu nie chodzi o to, że musisz mieć wykształcenie żeby otworzyć biznes. Wszyscy już traktują to dofinansowanie jako oczywistość. Składam wniosek więc należy mi się kasa i już! Typowo polskie podejście do tematu.
    Okazuje się że piernik ma dużo do wiatraka, bo to Ty się starasz o pomoc w postaci dofinansowania, a UP decyduje czy Ci ją dać.
    Nie rozumiesz? Więc postaw się w sytuacji takiej. Masz 100tys. zł i chcesz je dać młodemu zdolnemu kolesiowi na biznes. Masz 100 kandydatów, wszyscy są fajni i potrafią robić to co będzie celem biznesu, ale jeden z nich oprócz praktyki ma wykształcenie kierunkowe, przebyte kursy itp. Komu oddasz SWOJE pieniądze ?
    Oczywiście że dał bym temu co nie ma wykształcenia kierunkowego bo ten z wykształceniem kierunkowym sobie poradzi , ale tak na poważnie, to nie traktuję dofinansowania jak jakąś oczywistość bo się o nie nie staram i nie podchodzę do tego w taki sposób że jak składam wniosek więc mi się kasa należy, nie jestem w Polsce. Chodzi mi o to że większość urzędników w PL rozdziela te pieniądze według innego klucza i zapewniam Cię że nie biorą pod uwagę wykształcenia kierunkowego i innych rzeczy które to wydawały by się istotne. Dla mnie wyjaśnienie typu że nie mam wykształcenia kierunkowego to dyskryminacja.

tomhagen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    No a ja bym się na Twoim miejscu kłócił, no bo co ma piernik do wiatraka. Od kiedy to ktoś kto chce otworzyć własny business musi mieć w danym kierunku zdobyte wykształcenie. Mam chęć nakręcania gospodarki, płacenia podatków i ZUS-u to co komu do tego. Czy jak by w jakimś mieście/regionie było bardzo brudno a ja bym miał pomysł na oczyszczenie tego to musiałbym być po szkole dla śmieciarzy (z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłem, nie miałem takiego zamiaru), bo nie mam pieniędzy i liczyłbym na dotacje? Nonsens!! Walcz o swoje, domagaj się wyjaśnień. Być może ten urzędnik rozdysponowuje to miedzy swoimi znajomymi a może trzeba mu coś odpalić za pozytywne rozpatrzenie wniosku.
    od decyzji komisji orzekającej niestety nie ma odwołania. podjęli decyzję a ty możesz im naskoczyć.

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

W UP trzeba udowodnić, że masz kwalifikacje do prowadzenia zamierzonej działalności. Jeżeli ma być to działalność związana z fotografią, to musisz wykazać się doświadczeniem, umiejętnościami itd. Nie sądzę, że wykształcenie ma w tym przypadku znaczenie. Chyba, że mówimy o innym profilu firmy.

Ew. można przyjąć złośliwość UP w Poznaniu tudzież wspomniane pójście na łatwiznę w selekcji wniosków.

I kasę na tylko 26 dotacji macie? Na jaki okres?
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

tomhagen
    Guest

Domyślnie

ta, tylko 26 dotacji. ostatnie przyznane były w grudniu, w tym roku wnioski można było składać od 11 marca czyli powiedzmy że na okres 3-4 miesięcy.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dziwne - wczoraj w Kielcach jeszcze mieli kasę bo przyznali wreszcie żonie - a za całe doświadczenie czy kwalifikacje to był potrzebny (a w zasadzie wystarczył) papierek z kurii .. generalnie wszystko się odbyło bez problemów (przynajmniej rozmowa kwalifikacyjna)...
    Jutro idziemy ustalić termin podpisania umowy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

tomhagen
    Guest

Domyślnie

ja w dalszym ciągu nie wiem o jaką "rozmowę kwalifikacyjną" chodzi. przecież tego nie ma nawet w PUPowskich wyciągach procedur przyznawania dotacji.

zielony7674
    Guest

Domyślnie

Czy jest możliwość ubiegania się o dofinansowanie do odzieży (garnitur, obuwie) w przypadku fotografii okolicznościowej?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Niby jest , ale to przesada...
    no comment...

Strona 38 z 152 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów