Poczytaj moze temat co bo juz o tym bylo.
Nie wprowadza takiej mozliwosci - to jest dofinansowanie dla osob BEZROBOTNYCH a student studiow dziennych ma sie uczyc a nie pracowac.
Poczytaj moze temat co bo juz o tym bylo.
Nie wprowadza takiej mozliwosci - to jest dofinansowanie dla osob BEZROBOTNYCH a student studiow dziennych ma sie uczyc a nie pracowac.
no comment...
Czy po otrzymaniu dotacji i założeniu działalności mógłbym bez żadnych konsekwencji stać się studentem studiów dziennych :-) ?
Teoretycznie tak , ale o to lepiej dopytac sie w urzedzie. Jesli studia beda kolidowaly z mozliwoscia prowadzenia dzialalnosci to moze byc problem.
no comment...
Mi się wydaje, że nie możesz bo w regulaminie jest napisane że przez kolejny rok nie możesz się nigdzie zatrudnić a skoro szkoła koliduje z byciem bezrobotnym to wydaje mi się, że traktowana jest jak praca
Witam!
Moje pytanie po części związane jest z tym, co wyżej. Mianowicie, czy po roku prowadzenia działalności (wraz z otrzymaniem dofinansowania) mogę podjąć inną pracę bez żadnych konsekwencji? Czy mogę jednocześnie być zatrudnionym przez pracodawcę i prowadzącym działalność?
Wiem, że to może złośliwie zabrzmieć ale... to pytanie powinieneś zadać w Urzędzie Pracy a nie na forum uzytkowników aparatów marki Canon.
Ktoś Ci tu odpowie, posłuchasz się, a okaże się że Urząd to sobie wyobraża inaczej i będziesz miał kłopot. I co powiesz w Urzędzie? "Bo na forum mi tak napisali" ?
Zapytasz w Urzędzie, dostaniesz ich odpowiedź i znasz już ich interpretację (a jak ten wątek pokazuje - co Urząd to inna interpretacja bywa).
Generalnie tak.
no comment...
Witam wszystkich serdecznie.
Przeczytałem już wszystkie posty w tym wątku i mam zamiar starać się o dotacje na otwarcie działalności gospodarczej. Może napisze coś o sobie, może będziecie mieli dla mnie jakieś dobre rady,a więc tak: pomagam rodzicom w prowadzeniu firmy, jestem zatrudniony u nich na umowę o pracę na pół etatu, oprócz tego jestem kamerzystą i prawie fotografem (dopiero się uczę), na filmowanie mogę wystawiać paragony bo wpisałem w PKD rodziców zakres z filmowania, montażu itd. Sprzęt jako taki mam, kamera Sony FX1 + osprzęt, Nikon D90+18-200+SB-900 + jakiś drobny osprzęt.
Chciałbym się starać o dofinansowanie, więc co muszę zrobić? Zwolnić się u rodziców, zarejestrować się na bezrobociu(mam 22 lata) i pisać wniosek o dofinansowanie, potem zakładać działalność, ale pisać że mam już sprzęt tylko chciałbym więcej.
Jeżeli chodzi o jakieś porady z pracodawcą to nie będę miał problemów.
Postanowiłem tu napisać bo po przeczytaniu całego wątku wiem że jest tu wielu mądrych ludzi którzy potrafią pomóc jak przez to przebrnąć.
Prosiłbym o wszelakie rady, będę bardzo wdzięczny.
Dzięki i pozdrawiam.
PS. A jakie mam szanse na dotację z UE z programu Kapitał ludzki 6.2 czy coś takiego?