Strona 33 z 147 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A i uwazal bym z tym ze mozna kupowac na fakture czy umowe - jesli deklarowales ze na faktura to raczej sie tego nie zmieni , nawet paragon nie moze byc ;] , tzn mozna probowac , kupic na umowe , zlozy wniosek dlaczego , co i jak , moze przychylny naczelik pozytywnie rozpatrzy prosbe.

Jak sie pytalem , moze po dostaniu kasy niby kupic nawet cos uzywanego , dajmy na to super okazja , i tez zlozyc wniosek o uwzglednienie tego. Wszystko zalezy od urzedu i ludzi ktorzy w nim pracuja i potrafia myslec ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja mam jeszcze takie 2 małe pytania...

"Opis rynku, na którym będzie prowadzona działalność gospodarcza z uwzględnieniem konkurencji ( opis najbliższego otoczenia biznesowego, zarys rynku jako branży, opis i struktura firm już działających z tej branży z podaniem konkretnych danych liczbowych i ich źródła)"

Zastanawia mnie tutaj - opis najbliższego otoczenia biznesowego i te konkretne dane liczbowe. Czy mógłby mi to ktoś dokładniej wyjaśnić?

I jeszcze jedno pytanie - Opis przedmiotu działalności pobocznej
    Czy tu można wpisać na przykład retouching?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ad1 - u mnie nie bylo tak szczegolowo w sensie dane liczbowe , nie pamietam ale pisalem tam cos odnosnie zakresu do kogo moja oferta jest skierowana , nic wiecej bo w zaden krotki sposob nie mialem jak okreslic konkurencji

ad2 - a po co ? to jest wedlug mnie drobiazg raczej , pierwszy raz sie sie spotykam z taka opcja , ale moze chodzi o cos pokrewnego albo w ogole nie zwiazanego z foto

dopytaj sie w urzedzie najlepiej
    no comment...

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

O kurka, który to UP takie wnioski wymaścił Dominiku? W moim była prosta charakterystyka rynku, pobieżnie o konkurencji itp. Ale opisywanie struktur firm? Dane liczbowe? Źródła?! Jakiś koszmarek. Albo w UP ktoś sobie jaja robi.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Warszawski

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Albo pani ambitna naczelnik wpadła na pomysł żeby za pomocą petentów pozyskać dane do jakiegoś raportu.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pytanie mam do osob ktore teraz zakladaly dzialalnosc zwiazana z fotografia - jaka wybraliscie forme rozliczenia ? Ryczalt wychodzi ze wynosi 17% ( czyli do 1200 zl miesiecznie musial bym wykazywac dochod zeby wychodzi na "0" ) natomoast karta w wypadku Lodzi - 247 zl ( - czesc skladki ) zostake 50-70 zl w zaleznosci od miesiaca.

Rozwazam opcje zeby do konca roku rozliczac sie na ryczalcie , bo pewnie dochodu wiecej jak 1200 nie osiagne , a z nowym rokiem , i dochodach wiekszych , przejsc na karte podatkowa poprostu.
    no comment...

zielony7674
    Guest

Domyślnie Czy aktualnie student może otrzymać dofinansowanie?

Witam!
    Czy aktualnie student może otrzymać dofinansowanie?

Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli jesteś na studiach zaocznych to tak.... mówię konkretnie o tej dotacji.

zielony7674
    Guest

Domyślnie

A czy w przypadku studiów dziennych nie ma aktualnie takiej możliwości? Czy wiadomo coś o wprowadzeniu takiej możliwości właśnie dla studentów uczących się dziennie?

Strona 33 z 147 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów