Strona 2 z 147 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Domyślnie

śledzę watek dość uwaznie, ale jako że mam mało czasu zapyta wprost, myslę że to banalne pytania ;-)
    za dwa dni podpisuje umowę z UP z którego otrzymałem dofinansowanie, maja mi przelac pieniązki w ten sam dzien - pytanie, czy po zaksiegowaniu pieniążków , moge juz teraz kupić sprzęt ? czy najpierw musze zalozyc działalnośc i na swoją firme mogę dopiero wówczas kupić to co napisałem we wniosku .
    Bedę wdzięczny za odpowiedz.
    Pozdrawiam,Piotrek

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dubi Zobacz posta
    pytanie, czy po zaksiegowaniu pieniążków , moge juz teraz kupić sprzęt ? czy najpierw musze zalozyc działalnośc i na swoją firme mogę dopiero wówczas kupić to co napisałem we wniosku .
    Pozdrawiam,Piotrek
    Co kraj, to obyczajówka.
    Moja żona musiała nie tylko mieć zarejestrowaną działalność, ale jeszcze wykazać się tytułem prawnym do miejsca jej prowadzenia, a znajomi z innego PUPa dostali pieniądze właściwie na piękne oczy, mając dom w budowie, z bliżej nie sprecyzowanym terminem przydatności do użycia...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dubi Zobacz posta
    śledzę watek dość uwaznie, ale jako że mam mało czasu zapyta wprost, myslę że to banalne pytania ;-)
    za dwa dni podpisuje umowę z UP z którego otrzymałem dofinansowanie, maja mi przelac pieniązki w ten sam dzien - pytanie, czy po zaksiegowaniu pieniążków , moge juz teraz kupić sprzęt ? czy najpierw musze zalozyc działalnośc i na swoją firme mogę dopiero wówczas kupić to co napisałem we wniosku .
    Pozdrawiam,Piotrek
    Co urząd to inne zasady. Przeważnie można było kupować na swoje dane. W rozliczeniu musisz wykazać że po prostu to kupiłeś. Zadzwoń zapytaj i wszystko będziesz wiedział.

Początki nałogu

Domyślnie

Ja tez mam kilka pytan:
    1. czy zarejestrowana dzialalnosc musi po tych 12 m-cach przyniesc zysk (czy jesli jest strata to trzeba zwrocic dofinansowanie?)?
    2. Czy orientuje sie ktos ile mozna dostac tego dofianansowania na dzien dzisiejszy (bo podobno od stycznia tego roku mialo znacznie wzrosnac-do poziomu 20-30tys zł

Domyślnie

też słyszałem o wzroście ale na tablicy dofinansowania w moim PUPie bylo nadal 14,7tyś
    a czy przyniesie zysk po 12 miechach to nikogo nie interesuje

musisz tlylko po zarejestrowaniu firmy co 3 miesiące przynieśc im dowody opłacenia zusu oraz co 6 miesięcy potwierdzenie prowadzenia dzialalności chyba z urzedu skarbowego
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Coś już napisał Awatar kompi

Domyślnie

Jeśli dostaniesz dotacje to 30% musisz mieć własnego wkładu
    np. dostajesz 10 tys. to musisz wykazać że 3 tys. dodadkowo zainwestowałeś w firmę.

Z kontrolą różnie bywa, ja co 6 miesięcy tylko musiałem zanosić info o niezaleganiu z ZUS i US. Kolega natomiast co miesiąc musiał się stawiać w innym rejonie.

A ile ci kasy dadzą zależy od biznesplanu, ilości chętnych i srodkach jakimi dysponuje dany UP. U mnie dawali 11 tys.
    Ostatnio edytowane przez kompi ; 20-01-2009 o 21:42
    http://pano360.pl |
    Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Domyślnie

w sumie wydaje mi się*iż ,przyznanie dofinansowania nie powinno być większym kłopotem przy dobrze napisanym biznes-planie. Ponieważ przyznane pieniądze trafią do obiegu więc będą napędzać gospodarke, a to przyczynia się do rozwoju gospodarczego państwa ;-)
    Wie ktoś ile wynosi składka na zus przy takiej działalności gospodarczej biorąc pod uwagę, że będziemy zakładem jednoosobowym?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    w sumie wydaje mi się*iż ,przyznanie dofinansowania nie powinno być większym kłopotem przy dobrze napisanym biznes-planie. Ponieważ przyznane pieniądze trafią do obiegu więc będą napędzać gospodarke, a to przyczynia się do rozwoju gospodarczego państwa ;-)
    Wie ktoś ile wynosi składka na zus przy takiej działalności gospodarczej biorąc pod uwagę, że będziemy zakładem jednoosobowym?
    Przez pierwsze 2 lata płacisz 30% stawki, czyli ok. 240zł. Po 2 latach płacisz juz 100%, czyli coś ok. 720zł. oczywiście przy założeniu że jest to twoja pierwsza działalność.

Domyślnie

Jeszcze jedna ważna informacja. Na to dofinansowanie z UP trzeba mieć żyrantów (nie pamiętam tylko, czy jeden wystarczy)!
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

ja musiałem mieć 2.

Strona 2 z 147 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów