Strona 139 z 152 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 381 do 1 390 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atmphoto Zobacz posta
    Przepisy podatkowe mówią wyraźnie, że nie można zaliczyć w koszty uzyskania przychodu wydatków, które były obięte dotacją.
    A teraz wyobraź sobie sytuację, że za 50 % dotacji kupujesz towar, do dalszej odsprzedaży (w moim UP w regulaminie była taka możliwość). Zgodnie z tym co piszesz - nie wliczasz tego w koszty, tak?

Teraz to sprzedaj z 5% zyskiem... Będzie z 10 000 zł przychodu do opodatkowania, no bo przecież kosztów nie poniosłeś. Myślę, że m.in. dlatego pojawiło się mnóstwo interpretacji indywidualnych, o których wspomniał wyżej Strebor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    A teraz wyobraź sobie sytuację, że za 50 % dotacji kupujesz towar, do dalszej odsprzedaży (w moim UP w regulaminie była taka możliwość). Zgodnie z tym co piszesz - nie wliczasz tego w koszty, tak?

Teraz to sprzedaj z 5% zyskiem... Będzie z 10 000 zł przychodu do opodatkowania, no bo przecież kosztów nie poniosłeś. Myślę, że m.in. dlatego pojawiło się mnóstwo interpretacji indywidualnych, o których wspomniał wyżej Strebor.
    Pisałem o środkach trwałych, nie o towarach handlowych. U mnie dopuszczalne jest 30% na towary i materiały.

Angelika44
    Guest

Domyślnie biznes-plan

:razz:Witam

Zamierzam starac sie o dofinansowanie. Zaczynam pisac biznes plan i naprawde nie mam pojecia czy to dobrze robie, mam caly plan w glowie ale nie wiem czy forma jest dobra itp. Bardzo potrzeba mi jakiejsc inspiracji, przykladu. Wiem, ze to bardzo duza prosba ale moze jest tu jakis szczesliwiec, ktory juz dostal dofinansowanie, zlituje sie i podzieli swoim biznes-planem ze mną??

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Po roku chętnie kupię sprzęt, który zakupisz za dotację...

To zróbmy tak, ja podeślę biznesplan, a Ty za rok sprzedasz mi sprzęt za pół ceny, ok?

Cytat Zamieszczone przez Angelika44 Zobacz posta
    :razz:Witam

Zamierzam starac sie o dofinansowanie. Zaczynam pisac biznes plan i naprawde nie mam pojecia czy to dobrze robie, mam caly plan w glowie ale nie wiem czy forma jest dobra itp. Bardzo potrzeba mi jakiejsc inspiracji, przykladu. Wiem, ze to bardzo duza prosba ale moze jest tu jakis szczesliwiec, ktory juz dostal dofinansowanie, zlituje sie i podzieli swoim biznes-planem ze mną??

Angelika44
    Guest

Domyślnie

Po roku chętnie kupię sprzęt, który zakupisz za dotację...

To zróbmy tak, ja podeślę biznesplan, a Ty za rok sprzedasz mi sprzęt za pół ceny, ok?
    Nie bardzo Ale mozemy sie umówic tak, ze po roku bede Tobie przekazywala kontakt do Par gdy bede miala terminy zajete?

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

jakbyś napisała, że po pięciu latach, to może bym uwierzył...

wracając do biznesplanu - starasz się o dotację z PUP? jeśli tak, to jest dość krótki wniosek do wypełnienia przeważnie i nie wiem jaki możesz mieć z nim problem...

Angelika44
    Guest

Domyślnie

Nie chodzi o wniosek, bo z tym nie mam problemu, tylko o biznes- plan.
    Nikt mi nie pomoże?
    Jeśli chodzi o zdjęcia to przepraszam ale nie chce spalić się na starcie. Robiłam już zdjęcia na 9 ślubach pracując u innego fotografa (mam już stronę) a podobno nie można działać w branży zanim nie dostanie się dofinansowania, prawda? Dlatego mam takie opory żeby fotki pokazać
    Klientom zdjęcia się bardzo podobały, ja wiem, ze MUSZE i bardzo chce jeszcze duuuuuuuuuuuuuzo się nauczyć...

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Nie chodzi o wniosek, bo z tym nie mam problemu, tylko o biznes- plan.
    Nikt mi nie pomoże?
    chyba nikt, skoro pomoc ma polegać na odwaleniu całej roboty i podesłanie biznesplanu.

Może napiszesz czego nie potrafisz w tym biznesplanie zrobić: analizy SWOT? to chyba jest jedyny "problem"...

Jeśli chodzi o zdjęcia to przepraszam ale nie chce spalić się na starcie. Robiłam już zdjęcia na 9 ślubach pracując u innego fotografa (mam już stronę) a podobno nie można działać w branży zanim nie dostanie się dofinansowania, prawda? Dlatego mam takie opory żeby fotki pokazać
    Klientom zdjęcia się bardzo podobały, ja wiem, ze MUSZE i bardzo chce jeszcze duuuuuuuuuuuuuzo się nauczyć...
    Była już tu taka osoba, która właśnie z tego powodu nie otrzymała dotacji... rozumiem, że łudzisz się, że jeśli nam nie podasz swojej strony, to osoby z Urzędu Pracy też nie znajdą jej w internecie.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Pamiętaj, że SKARB nie bierze za Ciebie odpowiedzialności prawnej...
    Moja księgowa bierze odpowiedzialność dlatego trzyma mnie krótko :P

Szczególnie przy sprzedaży wewnątrzwspólnotowej - ile dodatkowych papierów do faktury musi być to byście nie uwierzyli :P
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bardzo proszę już nie śmiecić. Zdjęcia jakie kto robi nie są przedmiotem tego wątku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 139 z 152 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów