z tego co sie orientuje dotacja na ropoczecie dzialalnosci wyklucza inne dotacje Unijne na dwa lata
No to mi zostało jeszcze tylko 9 miechów więc mogę zacząć rozglądać się za czymś heh , generalnie myślałem pójść krok dalej czyli studio porządne , ale z tego co czytam większość dotacji jest na "innowacyjne" rozwiązania a to takim raczej nie jest ;]
no comment...
to wymysl innowacyjne zdjecia ktore mozesz robic w studiu, skoro studio samo w sobie nie jest innowacja![]()
e-plenery jak fotoknot
we wtorek idę do jakiejś org. zajmującej się m.in. kwestią dofinansowań to będę konkretnie wiedział czy jest szansa na zorganizowanie czegoś
no comment...
Nurtuje mnie pewna kwestia. Czy jeśli podpiszemy umowę z PUP i założymy DG, to możemy współpracować np. z agencjami fotograficznymi? Czy to jest tak, że przez pierwszy rok działalności nie możemy wykonywać pracy dla innych firm pod żadną postacią?
Mozna wspolpracowac na "umowe zlecenie"
A ja mam canona...
ale chyba jest zalozenie, ze rodzaj usług na umowie zlecenie/o dzielo musi byc rozny od tych co masz w PKD, dobrze mowie?
i czy pracujac na umowe zlecenie mozna sie starac o to dofinansowanie?
nie ma zakazu pracowania dla innych firm. Prowadząc działalność gosp. masz prawo robić to co każdy przedsiębiorca a to, że masz dofinansowanie nie wpływa na swobodę działalności.
=============
www.fotolux4.blogspot.com/