Strona 123 z 147 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No US w końcu po 4 miechach odezwał się i wyjaśnił sprawę przejście na KP itd i git , zero problemów , załatwione cacy.

A PUP od 2 miechów cisza , DG dalej prowadzę więc może dlatemu , poczekam i się wybiorę w końcu do nich.

BTW w kwestii dotacji , czy ktoś gmerał w temacie i są szanse na inne dotacji , rozwój działalności ? Szukałem ale lipa , może słabo szukałem bądź nie tam gdzie trzeba , a myślę że temat można by dalej pociągnąć.

Myślę tutaj o opcji np. dotacji na studio , względnie większy projekt a nie samemu o ile to wchodzi w grę.
    szanse są ale trzeba w projekt trafić, no i dotacja z UP jest zaliczana do pomocy "de minimis" co często wyklucza parę projektów.. najlepiej zaglądać na strony swojego urzędu marszałkowskiego - tam z reguły są informacje o takich programach
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

z tego co sie orientuje dotacja na ropoczecie dzialalnosci wyklucza inne dotacje Unijne na dwa lata

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to mi zostało jeszcze tylko 9 miechów więc mogę zacząć rozglądać się za czymś heh , generalnie myślałem pójść krok dalej czyli studio porządne , ale z tego co czytam większość dotacji jest na "innowacyjne" rozwiązania a to takim raczej nie jest ;]
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to wymysl innowacyjne zdjecia ktore mozesz robic w studiu, skoro studio samo w sobie nie jest innowacja

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

e-plenery jak fotoknot

we wtorek idę do jakiejś org. zajmującej się m.in. kwestią dofinansowań to będę konkretnie wiedział czy jest szansa na zorganizowanie czegoś
    no comment...

Domyślnie

Nurtuje mnie pewna kwestia. Czy jeśli podpiszemy umowę z PUP i założymy DG, to możemy współpracować np. z agencjami fotograficznymi? Czy to jest tak, że przez pierwszy rok działalności nie możemy wykonywać pracy dla innych firm pod żadną postacią?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mozna wspolpracowac na "umowe zlecenie"
    A ja mam canona...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ale chyba jest zalozenie, ze rodzaj usług na umowie zlecenie/o dzielo musi byc rozny od tych co masz w PKD, dobrze mowie?

i czy pracujac na umowe zlecenie mozna sie starac o to dofinansowanie?

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

nie ma zakazu pracowania dla innych firm. Prowadząc działalność gosp. masz prawo robić to co każdy przedsiębiorca a to, że masz dofinansowanie nie wpływa na swobodę działalności.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    nie ma zakazu pracowania dla innych firm. Prowadząc działalność gosp. masz prawo robić to co każdy przedsiębiorca a to, że masz dofinansowanie nie wpływa na swobodę działalności.
    jako podwykonawca można , na etacie itp nie można , aż takiej swobody tu nie ma
    no comment...

Strona 123 z 147 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów