Strona 117 z 152 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

gratuluje tym którym się udało. ja niestety dostałem pismo że nie zostałem zakwalifikowany, żadnego wyjaśnienia z jakiego powodu. Trochę mnie to dziwi że nawet słowem nie wspomnieli dlaczego odrzucili mój wniosek. Czy nie powinni chociaż napisać dlaczego?
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

Podali pewnie punk z którego odpadłeś, ale przecież to administracja, masz prawo do odwołania bo kierownika urzędu, a jeśli nie to do jego zwierzchnika. Zawsze można zadzwonić zapytać, może miałeś za dobry pomysł i teraz ktoś inny z rodziny w UP środki właśnie pozyskuje. Walka o dotację jest teraz b.duża.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Małe sprostowanie co do konta, to UP wpłaca pieniądze na dowolne konto wskazane przez Ciebie, a ty masz im dostarczyć potwierdzenie salda, czy to wydruk z internetu czy z terminala w Banku, lub z okienka, przynajmniej tak w moim było, dodatkowo ja w US mam zgłoszone swoje konto priv, z którego dokonuje wszystkich opłat i do tej pory nikt mi głowy za to nie urwał, na FA podaje konto firmowe również z tego samego internetowego banku, ale po co płacić za przelewy z konta firmowego, mi wystarczy że płacę za przelew z 1 konta na drugie.
    Ostatnio edytowane przez mk307 ; 17-05-2010 o 08:44 Powód: Automerged Doublepost
    Canon FF i słoików kilka

Początki nałogu

Domyślnie

Czy ktoś z Poznania lub okolic ma możliwość wystawienia zaświadczenia? Że brałem udział w jakichś warsztatach etc? Bo niestety same portfolio nie wystarczy...
    kontakt na priv najlepiej
    od razu mówię że nie będę robił konkurencji ślubnym :] inny profil działalności
    Ostatnio edytowane przez madc0w ; 17-05-2010 o 10:25 Powód: Automerged Doublepost
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

No to trochę o moim wnioskowaniu:
    - 30.04 oddałem wniosek do PUP
    - 12.05 otrzymałem odpowiedź (akceptacja)
    - 17.04 podpisałem umowę i od razu dostałem pieniądze (do ręki...)
    - 17.04 oddałem wniosek o wpis do ewidencji
    na resztę czekam

Mam pytanie:
    spisywał ktoś umowę cywilno prawną (umowę kupna sprzedaży) podczas zakupów? Jakie są zasady w takim przypadku, ile wynosi podatek?
    Ehh nie da się edytować :/ 17.05 oczywiście a nie 17.04
    Ostatnio edytowane przez westu ; 17-05-2010 o 16:16 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no to iście zabójcze tempo , zwłaszcza 5 dni do podpisania umowy ( żyrantów nie miałeś ? )

podatek PPC , ile teraz jest 2% ?
    no comment...

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Ekspresowe tempo dlatego, że razem z wnioskiem oddałem pismo do dyrektora PUP z prośbą o przyspieszenie analizy wniosku (co polecam zrobić innym walczącym o dotację). Żyrantem był mój ojciec + "z automatu" matka.

Też coś czytałem, że 1-2%, zależy co się kupuję. Chciałbym na taką umowę kupić 17-40/4L i 35/1.4L. To jest umowa cywilno prawna?

Domyślnie

Normalna umowa kupna sprzedaży i jeżeli wartość przekracza 1000 zł konieczna jest rejestracja jej w US i opodatkowanie 2%, panie przy okienku pomogą ci wypełnić druczek.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Mam pytanie:
    spisywał ktoś umowę cywilno prawną (umowę kupna sprzedaży) podczas zakupów? Jakie są zasady w takim przypadku, ile wynosi podatek?
    Ale w związku z czym taka umowa? U mnie umowa kupna-sprzedaży musi być spisana tylko w przypadku zakupu sprzętu używanego o wartości powyżej 1 tys. PLN.

Ja natomiast mam problem innego nieco rodzaju. Zamówiłem obiektyw z innego miasta i okazało się sklep wystawił mi fakturę, do której wliczył koszt dostarczenia paczki kurierem. W umowie mam zapis, że środki z dotacji nie mogą być wydatkowane na pokrycie kosztów transportu towaru. Wiedziałem o tym i z góry założyłem, że ewentualne koszty dostawy zapłacę z własnej kieszeni. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy, poprosiłem o ponowne wystawienie faktury i niestety sprzedawca się na to nie zgadza. Teraz nie bardzo wiem co z tym zrobić. Mam nadzieję, że urząd nie będzie nadgorliwy i nie będzie się czepiał o te 20 zł. Czy ktoś z was miał taką sytuację?
    EDIT:

Co do tej umowy kupna-sprzedaży to może kurka źle zrozumiałem. O co w tym tak naprawdę chodzi? Nie wystarczy PUPowi sama faktura?
    Ostatnio edytowane przez briho ; 17-05-2010 o 19:56 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

mk307 - dzięki za odpowiedź. Czyli bez obaw mogę kupować używki? Masz może wzór takiej umowy? (tak tak, wiem na google jest pełno, ale nie ma to jak sprawdzona...)

briho - wystarczy pupowi fakturka, ale jak chce kupić szkło od kogoś, kto tej fakturki wystawić nie może (osoba prywatna) to muszę z nią spisać właśnie taką umowę i odprowadzić podatek od kwoty sprzedaży

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale , kiedy ja składałem wniosek.

Aby kupić używke trzeba było we wniosku przedstawić wstępną umowe KS na ten zakup , oraz przedstawić info że w sklepie ten sprzęt droższy dlatego chce używke.

Jak się teraz pozmieniało i można od ręki kupować to dobrze.
    no comment...

Strona 117 z 152 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów