Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jak ustawić ISO 3200 w 40 D?

Mieszany widok

Domyślnie Jak ustawić ISO 3200 w 40 D?

Mam nadzieję, że idiotą nie jestem ale ta polska instrukcja jest dla mnie (czy tylko?) niezrozumiała. Na str. 154 jest rozdział "Dodatkowe czułości (ISO)".
    Wchodzę w "Menu" i... no dochodzę do tego, że W C.Fn 1-3 mam
    0:Wył
    1:Wł
    i pisze mi "Pozwala wybrać opcję "H" dla czułości ISO (odpowiednik ISO 3200)".
    I tyle! Co to znaczy pozwala i czym ? W instrukcji nie pisze! Naciskam więc (na górze prawy przycisk "ISO" i kręcę pokrętłem ale nic się nie dzieje. Wychodzę więc z "Menu" i znów tym przyciskiem i pokrętłem kręcę ale dochodzę tylko do 1600 i na tym koniec.
    Proszę o pomoc! Jak to mam zrobić?

Miasto
    Stężyca

Domyślnie

1. Tak jak napisałeś włączasz funkcję C.Fn 1-3
    2. Przełączasz aparat w jeden z trybów strefy twórczej, bo tylko w nich będzie aktywna czułość H.
    3. Naciskasz przycisk ISO i pokrętłem wybierasz czułość.
    Canon EOS 40D + Tamron 17-50 + EF 70-200 f/4 L IS + EF 50 f/1.8 + 580 EXII

Domyślnie

No gdyby tak było to by nie było problemu! Opisałem, że tak właśnie robiłem. Próbowałem i w "M" i C1, C2, C3 oraz we wszystkich pozostałych trybach i nic. Dochodzi czułość do 1600 i stop lub jest "auto" na zakresach automatycznych. Dalej nie pójdzie. Dlaczego tego nie ma dokładnie opisanego w instrukcji? Jest jeszcze jakiś haczyk?
    Ostatnio edytowane przez Preskaler ; 20-01-2009 o 21:19

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wylacz "Highlight Tone Priority" - bedziesz mial iso 100 i 3200

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    wylacz "Highlight Tone Priority" - bedziesz mial iso 100 i 3200
    dokładnie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie coś słabo zatwierdzasz zmianę C. Fn.
    Spróbuj jeszcze raz, na spokojnie

Domyślnie

Dokładnie to ja nigdzie takiej funkcji nie mam ("Highlight Tone Priority")! Mój aparat "rozmawia" ze mną po Polsku bo jestem inwalidą językowym. Doszedłem jednak do sedna i osiągnąłem cel! Poza tymi ustawieniami j/w trzeba było wejść w tryb "Moje menu - tworzenie i obsługa" i dopiero w C1 można było uzyskać nastawienie "H".
    Dzięki Wszystkim za dobre chęci!
    Temat zamknięty!

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Dokładnie to ja nigdzie takiej funkcji nie mam ("Highlight Tone Priority")! Mój aparat "rozmawia" ze mną po Polsku bo jestem inwalidą językowym. Doszedłem jednak do sedna i osiągnąłem cel! Poza tymi ustawieniami j/w trzeba było wejść w tryb "Moje menu - tworzenie i obsługa" i dopiero w C1 można było uzyskać nastawienie "H".
    Dzięki Wszystkim za dobre chęci!
    Temat zamknięty!
    Przeczyaj w instrukcji co to jest tryb c1,2,3 bo z twojej wypiowiedzi raczej nie rozumiesz tego do konca
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Dzięki "trampek" za troskę! Dziwnie jakoś tutaj ludzie reagują! Ja pytam o "pogodę" a Oni odpowiadają co mam zjeść. Żadna odpowiedź nie była kompletna i na temat! Jakieś Hasłowe stwierdzenia. Dziwne! Co ma za znaczenie POPRAWNE OKREŚLENIE funkcji C1... ? To są Indywidualne ustawienia trybów pracy! I co to mówi? Nic! Napisałem przecież, że sobie PORADZIŁEM i temat jest zamknięty, więc po co dyskutować o pogodzie? Nikt jakoś nie wspomniał, że najpierw trzeba to poustawiać i w jaki sposób? Nie wiem! Może świat tak się zmienił, że ja nie potrafię go zrozumieć? Wiele nie wymagam chyba? Nawet instrukcja jest tak zbudowana, że trzeba SZUKAĆ w kilku różnych miejscach a to przecież powinno być wskazane jeśli już ma tak być rozczłonkowane! Wystarczyło dopisać -
    po ustawieniu - zatwierdź przyciskiem (...), wejdź w "moje menu - tworzenie i obsługa" oraz... itd.
    Miałem kiedyś profesora, który twierdził, że jest dwa rodzaje nauczycieli. Jeden to taki, który działa tak aby się okazało jaki on jest mądry a uczniowie głupi. Drugi natomiast to taki, który tłumaczy w ten sposób, że wszyscy myślą - ale to proste!

Uzależniony

Domyślnie

Może zacznij od tego:

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów