Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Canon 100-400 L IS kiepskie zdjęcia

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Hey,
    a ja mam pytanie z innej beczki. W kwestii wysuwania obiektywu, posiadam go od paru miesiecy, niby w instrukcji napisane jest, iz krecac pierscieniem (smooth - tight) mozemy sobie regulowac opor zoomowania, tak zeby nam pod wplywem ciezaru i grawitacji obiektyw nie wysuwal sie. Nakrecilem sie, nakrecilem, ale zadnej zmiany wyczuwalnej w oporze wysuwania zoomu nie zauwazylem, a wkurzajace jest gdy wisi CI tele na szyji i wysuwa sie w trakcie marszu. Moze i to lans ale niepraktyczne...

Czy w takim razie to norma, czy moze jednak cos nie tak?

Pozdrawiam

Domyślnie

U mnie regulacja oporu działa bez zarzutu. Na tight ogniskowej nie da sie zmienic

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomsong Zobacz posta
    Hey,
    Nakrecilem sie, nakrecilem,
    I przekreciles ?
    A tak na powaznie, to nowy czy uzywka.? Moze juz ma dobite co nieco.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cos napewno nie tak, ten mechanizm jest skuteczny.

Coś już napisał

Domyślnie

Kręcąc pierścieniem Smooth-Tight pierścień ustawiania ostrości musi być nieruchomy. Jeżeli go nie przytrzymasz będą się obracać jednocześnie i nie zmienisz oporu wysuwania się obiektywu.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

CTZ: wielkie dzieki dopiero teraz zauwazylem, ze pierscien ostrosci i s-t to dwa oddzielne pierscienie, zawsze krecilem nie przytrzymujac ostrosci...teraz dziala bez zarzutu..

wielkie dzieki, czlowiek uczy sie cale zycie

Reficul
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomsong Zobacz posta
    Hey,
    a ja mam pytanie z innej beczki. W kwestii wysuwania obiektywu, posiadam go od paru miesiecy, niby w instrukcji napisane jest, iz krecac pierscieniem (smooth - tight) mozemy sobie regulowac opor zoomowania, tak zeby nam pod wplywem ciezaru i grawitacji obiektyw nie wysuwal sie. Nakrecilem sie, nakrecilem, ale zadnej zmiany wyczuwalnej w oporze wysuwania zoomu nie zauwazylem, a wkurzajace jest gdy wisi CI tele na szyji i wysuwa sie w trakcie marszu. Moze i to lans ale niepraktyczne...

Czy w takim razie to norma, czy moze jednak cos nie tak?

Pozdrawiam
    Musisz przytrzymac pokretlo ostrosci i wtedy drugie pokretlo przykrecic w prawo.Musi dzialac

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów