Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Tła foto z allegro

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Tylko kartonowe są dość delikatne i brudzące się a w szpilkach szkód można narobić najlepiej tył kartonowy a na podłogę polipropylen są wzorniki można dobrać kolorystycznie
    Nie przesadzajmy aż tak z tą delikatnością tła kartonowego. Wczoraj wyrzuciłem czarne tło (Colorama) po 4 latach użytkowania. Tła jest 11 metrów, więc parę razy można "odświeżać". Po moich tłach spacerowały panie w bardzo różnych i często bardzo ostrych szpilkach i nie zauważyłem, żeby to było jakimś wielkim problemem. Łączenie kartonu z polipropylenem to IMHO kiepski pomysł, bo łączenie będzie widać, a faktura polipropylenu rzuconego na podłogę będzie wyłazić na zdjęciach. Jeśli już ktoś boi się o karton na podłodze, to można kłaść tafle przezroczystej pleksy na tło i po kłopocie, a efekt tym osiągnięty też jest ciekawy :-) (mam w studio takie pleksiglasowe "podłogi" i bardzo często ich używam).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja używam teł Condor Foto i pierwsze czarne zjadło po przeszło trzech latach solidnego używania. Pozostałe mam już cztery lata. Zamiast pleksi zrobiłem sobie z MDF pleksi i aluminium schody.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Zamiast pleksi zrobiłem sobie z MDF pleksi i aluminium schody.
    "Schody, schody nie wyjdą nigdy z mody..." :-) jak śpiewał pan Piotruś w jakimś starym polskim filmie :-)
    Tak z ciekawości spytam o te schody - to bardziej taki podest z jednym lub dwoma stopniami, czy też jakaś większa konstrukcja?
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    "Schody, schody nie wyjdą nigdy z mody..." :-) jak śpiewał pan Piotruś w jakimś starym polskim filmie :-)
    Tak z ciekawości spytam o te schody - to bardziej taki podest z jednym lub dwoma stopniami, czy też jakaś większa konstrukcja?
    No właśnie mam ochotę na jakąś taką konstrukcję. Ma ktoś jakieś doświadczenia z takim "rekwizytem"?
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Mam tła od fripersa - czarne, białe, czerwone.

Czerwone ma tak brzydki odcień, że go w ogóle nie używam. Wyblakłe, blade i w ogóle "fuj".

"perforacja" jest niestety widoczna na zdjęciach, jak jest cała postać lub zbyt blisko tła. Czasami wyłazi kaszka jak są lampy źle ustawione...

Następne tło do studia jakie kupię to ze względów ekonomicznych będzie kolejne z serii "35zł" i będzie to kolor szary. Szara ściana najlepiej nadaje się do rzucania światła z filtrami kolorowymi.
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomasek Zobacz posta

"perforacja" jest niestety widoczna na zdjęciach, jak jest cała postać lub zbyt blisko tła. Czasami wyłazi kaszka jak są lampy źle ustawione...

Następne tło do studia jakie kupię to ze względów ekonomicznych będzie kolejne z serii "35zł" i będzie to kolor szary. Szara ściana najlepiej nadaje się do rzucania światła z filtrami kolorowymi.
    Narzekasz na wady tych teł, a chcesz kupić kolejne? :-) IMHO lepiej focić na jednym, ale dobrym tle, niż używać całej palety badziewia. Kupując 4 tła z serii "35 zł" wydałeś 140 zł, a jeśli dobrze poszukasz to kupisz kartonowe tło (2,75 x 11 m) za 200 zł. Kupujesz szare kartonowe i przy pomocy kolorowych filtrów możesz zdziałać bardzo dużo (zresztą na białym i czarnym też jest masa możliwości). Z kartonowym tłem nie interesuje cię kwestia odległości modela od tła, żeby nie wychodziła faktura. Zresztą jakbyś modela nie ustawił, to tło leżące na podłodze zawsze wejdzie w GO :-) (no chyba, że nie robisz szerokich planów). Moim zdaniem lepiej działać zgodnie z zasadą "mniej, a dobrze".

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

No niestety, wytykam wady a chcę kupić kolejne - taki mały paradoks

Tło karton vs. "tło 35zł" jest do przemyślenia na spokojnie, bo bardzo mi się nie pali, a na czarnym tle efekty światła z filtrami są bardzo fajne.

Dla mnie zakup tła póki co to wydatek, a nie inwestycja. Studio nie zarabia na siebie i przez jakiś czas pewnie nie będzie zarabiać...
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

czarne mam i jest git i można całą sylwetkę może nie super szeroko ale można ja tam żadnej faktury nie widzę http://www.digart.pl/praca/3032058/niebiesko.html
    fotografia nie testy

Domyślnie

Ja mam białe i niebieskie, potwierdzam, że widać teksture tła. Białe przeswituje co ma swoje plusy i minusy, niebieskie jest ok, nie prześwituje, ale tekstura czasami mocno szaleje.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów