Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Tła foto z allegro

Mieszany widok

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Polipropylenowe tła z Allegro mają jedną wadę - nie są gładkie i mają widoczną fakturę. W małych studiach, gdzie nie można wystarczająco oddalić modela od tła może być problem z widocznością faktury tła na zdjęciach (jeśli tło załapie się w GO). Miałem jedno takie tło i zniechęciło mnie do siebie tym, że odbijało zbyt dużo światła i robiło za wielką blendę :-) Zdecydowanie bardziej wolę kartonowe - są niestety dużo droższe (polipropylenowe można kupić za 35 zł, a kartonowe to wydatek min. 200 zł. za Savage albo Colorama), ale jakościowo to zupełnie inna klasa. Miałem problem z dobrym wyświeceniem zielonego tła (polipropylen) do wycinania (zielony typu "chroma green") - dzisiaj zawiesiłem zielone kartonowe (Savage Chroma Green) i efekt był idealny (uprzedzając pytania: wiem jak się to robi i mam pewne pojęcie o oświetleniu studyjnym :-)).
    Oczywiście do amatorskiego focenia polipropylenowe tła w większości przypadków będą w 100% wystarczające.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To polipropropylenowe w jednym miejscu po długości ma taki bieżnik jak by coś wcześniej się tam wycisnęło. Ale od biedy może być ( ja kupiłem jedno czarne na próbę ) Jako, że nie jest gładkie to jak czasem przyssie się do podłogi to dla jednej osoby jest problem ze zwinięciem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów