Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: [drs] Porteciki na dobry początek :)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie widziałem nigdy takiego efektu na, nazwijmy to, "profesjonalnej" fotografii, spotkałem się z tym dopiero w czyjejś galerii na CB
    No to mało widziałeś. Ja się z tego typu oświetleniem spotkałem jakoś w 2004 czy 2005 roku. W 2005 roku pierwsze opisy jak toto wykonać pojawiały się na forum:

http://canon-board.info/showthread.php?t=1655
    http://canon-board.info/showthread.php?t=6189
    http://canon-board.info/showthread.php?t=15978

Zależy co rozumiesz przez "profesjonalną" fotografię ale jakbyś przejrzał zdjęcia w kategorii Portret np na plfoto czy onephoto czy obiektywni właśnie z roku powiedzmy 2006 to byś znalazł całkiem sporo tego typu ujęć. Ot moda , na szczęście powoli przemijająca.

i od razu wydał mi się niedoróbką, chyba zupełnie nie jestem targetem dla tego typu "Wooow".
    Ja również nie jestem targetem. I teraz migam się jak mogę, bo dziewczyna "chce też mieć takie" .

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zależy co rozumiesz przez "profesjonalną" fotografię ale jakbyś przejrzał zdjęcia w kategorii Portret np na plfoto czy onephoto czy obiektywni właśnie z roku powiedzmy 2006 to byś znalazł całkiem sporo tego typu ujęć. Ot moda , na szczęście powoli przemijająca.
    Jako że zawodowo zajmuję się reklamą, dość często korzystam z usług przeróżnych fotografów czy banków zdjęć i w mojej 13 letniej karierze w tym zawodzie nigdy nie widziałem takiego efektu. Być może na onetphoto jest to spotykane, ale ani gettyimages, ani corbis, ani żaden z fotografów z którym współpracowałem nie proponował mi takiego rozwiązania. Pisząc o fotografii profesjonalnej miałem tyle właśnie na myśli.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A modelce ? Bo jak dla mnie - zaznaczam że dla mnie - to masakra jakaś jest...
    Modelce też się podoba więc nie widzę problemu. Po prostu kwestia gustu. A czy to jest modne, czy nie, to akurat mam w głębokim poważaniu :-D
    Think for Yourself! Question Authority!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pisząc o fotografii profesjonalnej miałem tyle właśnie na myśli.
    To się rozumiemy. W fotografii "na sprzedaż" tego nie uświadczysz bo to efekciarstwo a nie komercyjny element ujęcia .
    Co nie zmienia faktu że profesjonalni lub uważający się za profesjonalnych fotografowie mają (lub mieli) tego typu zdjęcia w swoim portfolio, więc dało się tego typu zdjęcia zauważyć.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów