Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zdjecia w ruchu 350D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Talking Zdjecia w ruchu 350D

Witam w najbliższym czasie zamierzam nabyć lustrzankę 350D. Mam do was pytanie a mianowicie chciałbym robić tym aparatem zdjęcia podczas treningów (sztuki walki) na sali. Czy koniecznym będzie zakup dobrej lampy błyskowej aby zdjęcia były nie rozmyte? Czy też ten aparat jest sam w sobie tak dobry (odpowiednie nastawy, program sportowy) że umożliwi mi robienie takich fotek.
    Jestem poczatkującym fotografem a dotad robiłem zdjęcia canonem A70.

Pozdrawiam !

Łukasz

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas_78
    Witam w najbliższym czasie zamierzam nabyć lustrzankę 350D. Mam do was pytanie a mianowicie chciałbym robić tym aparatem zdjęcia podczas treningów (sztuki walki) na sali. Czy koniecznym będzie zakup dobrej lampy błyskowej aby zdjęcia były nie rozmyte? Czy też ten aparat jest sam w sobie tak dobry (odpowiednie nastawy, program sportowy) że umożliwi mi robienie takich fotek.
    Przede wszystkim jasny teleobiektyw.

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Przede wszystkim jasny teleobiektyw.
    a potem ISO 800 i napewno niebędą poruszone
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas_78
    Jestem poczatkującym fotografem a dotad robiłem zdjęcia canonem A70.

Pozdrawiam !

Łukasz
    Z tego co piszesz to wnioskuję, że chcesz aby ten aparat zrobił wszystko za Ciebie. Proponuję dotarcie do znajomych posiadających ten aparat i wypróbowanie go. Robienie nim zdjęć to zupełnie inna bajka niż zwykłym cyfrakiem ( wiem z własnego doświadczenia ). Tak jak pisał p13ka najważniejsze są szkła. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem tego cacka z KIT-em i po miesięcznym jego użytkowaniu już kombinuję w jaki sposób wejść w posiadanie małej drukarenki na pieniądz :-D i zakupić lepsze szkła.

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033
    już kombinuję w jaki sposób wejść w posiadanie małej drukarenki na pieniądz :-D i zakupić lepsze szkła.
    przydało by się napewno na poczet nowych szkieł )
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    Jeśli chcesz robic żdjęcia o charakterze dokumentacyjnym,(na żywo) to przy tego rodzaju"sporcie",niezbędna jest dobra lampa błyskowa
    Nigdy nie robilem takich zdjec, ale myslac logicznie to blyskanie lampa po oczach walczacym zawodnikom raczej nie wyjdzie na dobre. Stawialbym na jasne szklo i ISO 800 lub 1600. Jezeli nie bedziesz robil zdjec z trybun tylko gdzies obok maty to proponowalbym zaczac od 50 f/1.8 - tani obiektyw, ktory pozowli zobaczyc Ci czy wlasnie o takie zdjecia chodzi. Lub majac wiecej kasy tamron 28-75 f/2.8 . A zeby robic zdjecia z wiekszej odleglosci no to chyba tylko jakas eLka. Albo...
    sprobowalbym, tak z czystej ciekawosci, porobic takie zdjecia sonarem 135mm lub pentaconem 200mm bo w koncu mata nie jest taka duza i ostrosc raczej latwo byloby utrzymac - ale to juz takie gdybanie ;-)

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Lampa raczej odpada. Radze przeczytac kilka dobrych książek o fotografii. Jasny obiektywiki Ci pomoze i pokombinujesz z ISO i powiino byc oki. Ale ucz sie na razie fotografii.

I..... dobrze zapoznaj sie z instrukcją obsługi 3350 D!
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Domyślnie

A 350 D ma możliwość ustawienia błysku na drugą lamelę?
    Jeśli tak, to proponuję dokupić Canon 420 EX,
    przeczytać dokładnie instrukcję jednej zabawki i drugiej,
    a na treningu pobawić się w pstrykanie z różnymi czasami naświetlania!
    Będziesz miał zdjęcia pierwsza klasa - złapiesz i dynamikę i ostrość

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja robiłem zdjęcia z walk capoeira na sali. Była oświetlana ta sala przez wielkie lampy i jest tam duzo okien ale i tak tego swiatła było za mało. To były pierwsze dni posiadania mojego 300d. Miałem ustawione iso400 (nie dawałem wtedy więcej bo sie bałem zbytniego zaszumienia - nawyk z kompaktu ) i na KITcie przy ogniskowej 18mm, przysłonie 3,5, uzyskałem czas tylko 1/250. Co przy saltach itp. dawało niestety bardzo rozmazanego modela ktory wykonywał tą ewolucje. Wiec juz teraz wiem ze iso800 to jest minimum. Na pewno na fotografowanie sytuacji gdzie są ruchy typu kopnięcia itp. to całkowicie powinien wystarczyc czas uzyskany przy iso 800. Ale przy saltach gdzie oczywiscie jest większa szybkosc obiektu nie uzyska sie zamrozenia niestety. Wiec jaśniejszy obiektyw proponuje. Moim zdaniem niestety to jest koniecznosc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

pieknie dziekuje za wszystkie wypowiedzi, nie spodziewalem sie ich az tylu. Ale niestety spełnily sie moje przypuszczenia : po zakupieniu aparatu Canon 350 D w kicie zanim bede mial zadowalajacy efekt konieczna dodatkowa lampa i inny obiektyw (jasny)

Jeszcze raz dziekuje...

Moze mi doradzicie czy aby nie lepiej dla mnie bedzie abym kupil same body a obiektyw od razu inny ?

Co o tym sadzicie ...?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów