Próbowałem nawet podpiąc do drugiego body i lipa, nie idzie
Próbowałem nawet podpiąc do drugiego body i lipa, nie idzie
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
po oglądnięciu swojego obiektywu, jedynie co mogło się stać to zwichrować srzydełka bagnetu lub wysunął się plastikowy blok ze stykami, może coś nie tak ze śrubkami stabilizującymi ten blok...
no ale piszesz że na pierwaszy rzut wszystko OK...
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
Sprawdziłem własnie z drugim obiektywem i optycznie jest wporządku, więc nie wiem co mogło się stać i dlaczego nie chcę dać się podpiąc do aparatu. Dzwoniłem do serwisu na żytniej, chciałem pojechać do nich aby zrobili mi od ręki, nie dość że zaczyli sobie 122 zł extra to powiedzieli mi że naprawa może kosztowac do 300 zł. Zdenerwowany skontaktowałem się z Fotomar w Bydgoszczy, po czym dostałem odpowiedź o szybszej realizacji niż na Żytniej, koszt 90-150 zł i od ręki robią(1-2godz) z zachowaniem gwarancji na obiektyw. Więc Żytniej chyba podziękuje już na amen !!
Polecam Fotomar Bydgoski.W pełni kompetentna firma od wielu lat na rynku.Ostatnio jak byłem mieli dostep do oryginalnych części Canona.Pozdrawiam
No własnie dlatego tam pojadę i dam naprawić szkiełko bo Żytnia powinna zamknąć swą działalność !!
crazy bijesz niepotrzebnie pianę. Piszesz o sprzęcie za 10K z martwisz się naprawą za kilka stówek.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
To też fakt..Swoja drogą opisujac tą całą sytuację posługujesz się strasznymi ogólnikami bez konkretów.
-Po pierwsze miały być zdjecia; nie ma. Nadal czekam.
-Po drugie. "Sam sie wypiął" to trochę bez sensu.. czy przed foceniem sprawdzałes, czy obiektyw byl dobrze zamocowany? jesli tak, to musialeś po prostu zwolnić blokadę. Jesli nie, to drążymy dalej..
-Po trzecie. co to znaczy, "Nie da się podpiąć"? zbyt ogólnie napisane. Są w zasadzie trzy etapy podpinania obiektywu (że już się rozpiszę):
1.Przykładamy obiektyw go korpusu, tak, żeby oznaczenia się zgadzały.
2.Przekręcamy obiektyw (patrząc od frontu) zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
3.Po przekręceniu do oporu nastepuje zablokowanie obiektywu
Moje pytanie: który etap jest przeprowadzony niewłaściwie?
skoro jeszcze napisałeś, że "nie chce wejść" to moze oznaczać, że gwint szkła gdzieś "haczy" o bagnet, ale wtedy nie rozumiem czemu miałby się odpiąć..![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Tak sam się wypiął podczas fotografowania, jak juz pisałem cały dzień nim robiłem zdjęcia i było ok, leżał sobie w plecaku i czekał na następne focenie, po drugie sprawdzałem 2 taki obiektyw z moim i nie widać aby było cos uszkodzone ale jak tak bardzo chcę to zrobię Ci te zdjęcia a po trzecie jeśli uważasz że nie potrafię założyć obiektywu do aparatu to Twoja sprawa oby Tobie się coś podobnego nie przytrafiło...