Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: Uszkodzony 70-200/2,8 L

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Próbowałem nawet podpiąc do drugiego body i lipa, nie idzie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Tak, aparat 5D, w korpusie wszystko jest ok bo inne szkiełka śmigają bez problemu, obiektyw po upadku nie nośi żadnych oznak popsucia, bagnet MZ jest ok, nic nie połamane, nic nie odstaje, niejest skrzywione a zamocowac sie go nie da
    To czy obiektyw jest dobry czy nie będziesz mógł stwierdzić dopiero po jego podpięciu do Body...jeśli ci się to uda:neutral:
    Ale szanse na uszkodzenie mechaniki są raczej małe przy tego rodzaju obudowie.
    Pucha i słoki

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

po oglądnięciu swojego obiektywu, jedynie co mogło się stać to zwichrować srzydełka bagnetu lub wysunął się plastikowy blok ze stykami, może coś nie tak ze śrubkami stabilizującymi ten blok...
    no ale piszesz że na pierwaszy rzut wszystko OK...
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Sprawdziłem własnie z drugim obiektywem i optycznie jest wporządku, więc nie wiem co mogło się stać i dlaczego nie chcę dać się podpiąc do aparatu. Dzwoniłem do serwisu na żytniej, chciałem pojechać do nich aby zrobili mi od ręki, nie dość że zaczyli sobie 122 zł extra to powiedzieli mi że naprawa może kosztowac do 300 zł. Zdenerwowany skontaktowałem się z Fotomar w Bydgoszczy, po czym dostałem odpowiedź o szybszej realizacji niż na Żytniej, koszt 90-150 zł i od ręki robią(1-2godz) z zachowaniem gwarancji na obiektyw. Więc Żytniej chyba podziękuje już na amen !!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Polecam Fotomar Bydgoski.W pełni kompetentna firma od wielu lat na rynku.Ostatnio jak byłem mieli dostep do oryginalnych części Canona.Pozdrawiam

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

No własnie dlatego tam pojadę i dam naprawić szkiełko bo Żytnia powinna zamknąć swą działalność !!

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

crazy bijesz niepotrzebnie pianę. Piszesz o sprzęcie za 10K z martwisz się naprawą za kilka stówek.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    crazy bijesz niepotrzebnie pianę. Piszesz o sprzęcie za 10K z martwisz się naprawą za kilka stówek.
    Nie chodzi tu o samą kase lecz o czas załatwienia tego, w Bydzi postarają się zrobić od ręki(bez dodatkowych kosztów), mam zdecydowanie bliżej aniżeli do Warszawy, poza tym byłbym bez sprzetu 2 tygodnie, nie wiem czy żyjąc z fotografii chciałbyś nie mieć czym pracować :P

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    To też fakt.. Swoja drogą opisujac tą całą sytuację posługujesz się strasznymi ogólnikami bez konkretów.
    -Po pierwsze miały być zdjecia; nie ma. Nadal czekam.
    -Po drugie. "Sam sie wypiął" to trochę bez sensu.. czy przed foceniem sprawdzałes, czy obiektyw byl dobrze zamocowany? jesli tak, to musialeś po prostu zwolnić blokadę. Jesli nie, to drążymy dalej..
    -Po trzecie. co to znaczy, "Nie da się podpiąć"? zbyt ogólnie napisane. Są w zasadzie trzy etapy podpinania obiektywu (że już się rozpiszę):
    1.Przykładamy obiektyw go korpusu, tak, żeby oznaczenia się zgadzały.
    2.Przekręcamy obiektyw (patrząc od frontu) zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
    3.Po przekręceniu do oporu nastepuje zablokowanie obiektywu
    Moje pytanie: który etap jest przeprowadzony niewłaściwie?
    skoro jeszcze napisałeś, że "nie chce wejść" to moze oznaczać, że gwint szkła gdzieś "haczy" o bagnet, ale wtedy nie rozumiem czemu miałby się odpiąć..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Tak sam się wypiął podczas fotografowania, jak juz pisałem cały dzień nim robiłem zdjęcia i było ok, leżał sobie w plecaku i czekał na następne focenie, po drugie sprawdzałem 2 taki obiektyw z moim i nie widać aby było cos uszkodzone ale jak tak bardzo chcę to zrobię Ci te zdjęcia a po trzecie jeśli uważasz że nie potrafię założyć obiektywu do aparatu to Twoja sprawa oby Tobie się coś podobnego nie przytrafiło...

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów