Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: Uszkodzony 70-200/2,8 L

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    SZOK po prostu !! POLSKA
    Gdzieś tutaj krąży wątek ludzi zażenowanych ta całą sytuacją, jak CP traktuje klientów ze "wschodnio - środkowej Europy mniejszej" i wierz mi, że też nie są zachwyceni. niemniej w Twoim przypadku ciężko zrzucać wine na cały kraj, tylko konkretny serwis; Grzecho już pisał, że na Żytniej by Ci szybciej zrobili, a co ciekawe, taniej.. no ale chyba "podziękowałeś już Żytniej na amen"..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

a mnie dalej interesuje to "samoistne wypięcie sie tele" może dlatego, że ostatnio jakoś mój paluch totalnie przypadkiem sobie gmerał koło blokady...
    A 4 tygodnie naprawy bez gwaranacji, cóż- taki los- pewnie gdzieś jest lepiej, zawsze można wysłać sprzęt do berlina, a czy taniej i szybciej nie wiem
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Gdzieś tutaj krąży wątek ludzi zażenowanych ta całą sytuacją, jak CP traktuje klientów ze "wschodnio - środkowej Europy mniejszej" i wierz mi, że też nie są zachwyceni. niemniej w Twoim przypadku ciężko zrzucać wine na cały kraj, tylko konkretny serwis; Grzecho już pisał, że na Żytniej by Ci szybciej zrobili, a co ciekawe, taniej.. no ale chyba "podziękowałeś już Żytniej na amen"..:-)
    Na żytniej nie wiadomo czy by taniej nie było i czy szybciej, nikt tego nie wie, bo oni nie powiedzą przez telefon. Jutro mogę zadzwonic i zapytać ile u nich wymiana bagnetu by kosztowała.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Pisałes, że dzwoniłeś już do nich, i ponoć "za naprawe zażyczyli sobie 300zł", a na dodatek "bylbyś 2 tyg bez obiektywu". z tego zrozumiałem, że już wszystko w nimi uzgodniłeś, poza tym na żytniej potrafią wycenić poszczegolne naprawy serwisowe i nie powinny one zbytnio różnić się w zaleznosci od modelu aparatu/szkła/ zwłaszcza jesli chodzi o wymiane bgnetu..

Btw: Czy poszedłeś sie serwisować wlasnie w Fotomarze w Bydgoszczy, gdzie miala być rzekomo robota załatwiona w góra 2 godziny i 150zł od reki?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Zgadza się ale powiedzieli że musze wysłać obiektyw razem z aparatem dopiero po 2 dniach zadzwonić w sprawie wyceny po drugie chcieli 122 zł ekstra za naprawę szybką co do Fotomaru , jak u nich byłem tak mi powiedzieli co sie w końcu okazało że mam czekać 4 tygodnie i koszt orientacyjny bedzie 350 zł, jak mnie takie co wkurza, bo ja jak wchodzę na allegro czy gdziekolwiek do sklepu to od razu widze co ile kosztuje a oni w serwisach nie wiedza co ile kosztuje?? Ja uważam to za absurd komplenty

Grzecho
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    a mnie dalej interesuje to "samoistne wypięcie sie tele" może dlatego, że ostatnio jakoś mój paluch totalnie przypadkiem sobie gmerał koło blokady...
    A 4 tygodnie naprawy bez gwaranacji, cóż- taki los- pewnie gdzieś jest lepiej, zawsze można wysłać sprzęt do berlina, a czy taniej i szybciej nie wiem
    w Berlinie? taniej? a gdzie? moze u "Rüdiger März GmbH" ?

W niemczech to ogolnie proste:
    przesylka w dwie strony z odp. ubezpieczeniem + 40 € za szacunkowy kosztorys naprawy, bez gwarancji, ze bedzie sie on zgadzal. Te 40 zostana Ci oczywiscie darowane (uwzglednione w koncowym rachunku), jesli zgodzisz sie na naprawe. Jedyne , co zyskasz, to czas, bo zapas czesci zamiennych maja w kazdym warsztacie z pewnoscia wiekszy niz byly Uklad Warszawski w calosci. Ale kasa bedzie zapewne wieksza.

pzdrw, grzecho

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Wiem bo mam rodzine w Berlinie dlatego nie pisałem o tym już nic

Domyślnie

co do Fotomaru , jak u nich byłem tak mi powiedzieli co sie w końcu okazało że mam czekać 4 tygodnie i koszt orientacyjny bedzie 350 zł,
    Co jak co, ale lekka przesada w porównaniu z tym co pierwotnie obiecywali..

jak wchodzę na allegro czy gdziekolwiek do sklepu to od razu widze co ile kosztuje a oni w serwisach nie wiedza co ile kosztuje??
    To nie do konca tak, same materiały nietrudno wycenić (w sensie koncowych produktów na sprzedaż), co innego jest z serwisowaniem, bo koszty robocizny nie sa tak stałe. dla sprostowania zaznaczam, że pisalem w poprzednim poscie o Żytniej, a tam faktycznie maja jakiś zestaw popularnych napraw serwisowych, związanych najczęsciej z eksploatacją sprzętu (migawka, czyszczenie matrycy, wymiana matówki itp) narzucaja cenę i sie tego trzymają. Nie wiem jak by było w Twoim przypadku, bo nie orientuje sie na ile zgiecie bagnetu jest popularną usterką (zwłaszcza w eLkach)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Dlatego jutro zadzwonię i dowiem się co i jak, bo czekam już przeszło tydzien a mam czekać jeszcze 4 na Fotomar a obiektyw na siebie zarabia więc coś musze wykombinować.

Domyślnie

a obiektyw na siebie zarabia więc coś musze wykombinować.
    Uh! to nie zazdroszcze.. w każdym razie życzę powodzenia!;-)

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów