Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Uszkodzony 70-200/2,8 L

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Tak właśnie odbieram Wasz posty, pisanie że paluchami smerałem, że nie wiem jak obiektyw sie mocuje, że pewnie że go zamocowałem itp Ludzie nie robię zdjęć od wczoraj. Napisałem jasno i wyraźnie co jest grane i jakie są skutki tego a Wy dalej ciagniecie temat ...
    Cóż...nie zauważyłem by ktoś cię tu atakował.
    No chyba że tak określasz "słowne" ponaglanie byś w końcu te fotki pokazał
    Ehh, nikt tu nie kwestionuje tego że nie jesteś obyty w temacie mocowania...jednak skoro uważasz że szkło było poprawnie zamocowane a jakimś cudem się wypieło co spowodowało upadek szkła, to raczej sugeruje że w którymś z momentów musił zostać (być może nieświadomie) wciśnięty knefelek blokady co spowodowalo późniejsze krótkie lewitowanie obiektywu
    Ja stawiam na takie Fakty z którymi masz prawo się nie zgadzać.
    A co do faktu że szkielko nie chce się wpiąć tudzież dać przekręcić...możliwe że masz wygięte delikatnie "prowadnice" a tu wystarczą setne milimetra i jest problem. Może sprecyzuj czy w otwór w body nieda się włożyć bagnetu, czy może się da ale nie można wogóle przekręcić szkiełkiem - a może się da ale idzie coraz ciężej wraz z przekręcaniem?

ps. a możesz trochę bardziej przymknąć przysłone bo coś to nie ostre te foty
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 20-01-2009 o 23:48
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń Zobacz posta
    Odpowiedział konkretnie.
    I o to chodziło. skoro tak, to ja sugeruję, że prowadnice od szkla mogły się odgiąć (jak napisał sadaman; wystarczą ułamki milimetra). Skoro bagnet jest OK, bo współpracuje z innymi szkłami, a śrubki itp sa na swoim miejscu, to tylko gwint. Nie jest to jednak przyczyna odpiecia obiektywu podczas focenia, więc potem przyjdzie czas na dokladniejsza obdukcje..:grin:
    A Ty crazy się nie dziw, że wszyscy się Ciebie tak dopytuja o szczegóły, bo to Ty masz to szkło w reku i możesz je macać i Ty powinieneś wiedziec w tym momencie w czym problem. A że się ludzie pytaja, to tylko powod do radosci, że sa zainteresowani i chca pomóc koledze:-)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 20-01-2009 o 23:55
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Po przyłożeniu obiektywu do body(czerwona kropeczka w miejsca oznaczone na body) do tego momentu jest ok obiektyw bez problemu "wchodzi" ale chęc przekręcenia go w celu zamocowania i zablokowania jest bezsilna, wogóle nie dgrnie, mam nadzieję że teraz lepiej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przepraszam za troszke podniosły ton, wszystkich których uraziłem swą wypowiedzią
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    I o to chodziło. skoro tak, to ja sugeruję, że prowadnice od szkla mogły się odgiąć (jak napisał sadaman; wystarczą ułamki milimetra). Skoro bagnet jest OK, bo współpracuje z innymi szkłami, a śrubki itp sa na swoim miejscu, to tylko gwint. Nie jest to jednak przyczyna odpiecia obiektywu podczas focenia, więc potem przyjdzie czas na dokladniejsza obdukcje..:grin:
    A Ty crazy się nie dziw, że wszyscy się Ciebie tak dopytuja o szczegóły, bo to Ty masz to szkło w reku i możesz je macać i Ty powinieneś wiedziec w tym momencie w czym problem. A że się ludzie pytaja, to tylko powod do radosci, że sa zainteresowani i chca pomóc koledze:-)

Pozdrawiam
    Skoro mogło sie coś wygiąc delikatnie podejrzewam że zrobią to od ręki w serwisie ??
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 20-01-2009 o 23:58 Powód: Automerged Doublepost
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Tychy

Domyślnie

Po przyłożeniu obiektywu do body(czerwona kropeczka w miejsca oznaczone na body) do tego momentu jest ok obiektyw bez problemu "wchodzi" ale chęc przekręcenia go w celu zamocowania i zablokowania jest bezsilna, wogóle nie dgrnie, mam nadzieję że teraz lepiej
    Przepraszam za troszke podniosły ton, wszystkich których uraziłem swą wypowiedzią
    Cóż, zatem obstaje przy tym co napisałem a co powierdza też Slider
    Bardzo prawdopodobne że prowadnice w bagnecie obiektywu uległy niewielkiemu odkształceniu - co dla nas ludzików może być wręcz niedostrzegalne, a od strony technicznej może wyglądać to tak że są to setne milimetra i już, zamiast prowadnice bagnetu zazębić się (niewiem czy użyłem dobrego sformułowania), chaczą się kantem co skutecznie uniemożliwia obrót.
    Stawiam że "skrzydełka" na bagnecie zagieły się delikatnie do wewnątrz.
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 21-01-2009 o 00:04
    Pucha i słoki

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Być może tak jest i masz rację, jutro jadę do Fotomaru to się wszystkiego dowiem

Dziękuje i jeszcze raz przepraszam

Miasto
    Tychy

Domyślnie

Być może tak jest i masz rację, jutro jadę do Fotomaru to się wszystkiego dowiem

Dziękuje i jeszcze raz przepraszam
    No to powodzenia i zdaj relacje jak już będzie po wszystkim co było faktyczną przyczyną.
    I pamiętaj - pisz jasno i dokładnie a pomoc zawsze się będzie rzeczowa ;-)
    Tu same dobre ludzie siedzą
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    zamiast prowadnice bagnetu zazębić się, chaczą się kantem co skutecznie uniemożliwia obrót.
    Stawiam że "skrzydełka" na bagnecie zagieły się delikatnie do wewnątrz.
    Otóż to..:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Napewno napisze co udało sie załatwić

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

heheh gdziekolwiek pojawi się crazy to jest "rozróba" Oj Krzychu, Krzychu, na przyszłość pamiętajcie Panowie, że ten Typ tak ma i za to się go lubi (lub nie)
    Mam nadzieje, że szybko i sprawnie Ci to zrobią, bez duzych kosztów. Pozdro
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Zabawne bardzo

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów