Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: zrzucanie fotek z 30D

terra
    Guest

Domyślnie zrzucanie fotek z 30D

Witam

Niedawno stałam się wlaścicielką używanego canona 30 D... Niestety nie było do niego żadnej płytki instalacyjnej... Kiedy podłączyłam go w celu zrzucenia zdięć na wyświetlaczu pokazał się migający napis busy . Myślalam, że na kompie pojawi się ikonka, tak zawsze było z innymi aparatami... Niestety nic się nie pojawiło... Pracuję na systemie MAC OSX...
    Ale problem chyba nie jest w systemie kompa bo mój kumpel też ma canona 30D i maca, i jego mac czyta od razu zdięcia bez żadnego oprogramowania z jego aparatu. Kiedy podłączyłam do jego kompa swój aparat zareagował tak samo, czyli busy i nic Czy coś trzeba przeprogramować w aparacie????
    Oczywiście zakupiłam sobie czytnik kart, ale mimo wszystko chcialabym się dowiedzieć dlaczego tym bardziej, że często zdarza mi się zapomnieć wyjąć karte z czytnika . To chyba z przyzwyczajenia. Do tej pory posiłkowałam się kablem...
    Jeśli dubluję*temat to z góry przepraszam i bardzo proszę*o linka bo nie mogę*znależć w wyszukiwarce.

Początki nałogu

Domyślnie

weź sobie oprogramowanie ze strony canona, jest wszystko na maca.
    albo pożycz od kogoś sofcik od jakiegokolwiek innego canona - wszystko będzie hulać

swoją drogą polecam czytnik, od czasu Canona G2 nie ufam zrzucaniu przez kabel i trwałości wtyczek w aparatach tej firmy. po prostu kabla nie używam : )

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

tylko czytnik !! - wygoda i bezpieczeństwo :-)

Uprawnienia umieszczania postów