Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Mieszany widok

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Wracając do Twoich wniosków...
    Marketingu Canona nie będę analizował ale tak jak pisał Vitez pokrycie tych samych ogniskowych dobrej klasy szkłami FF plus puszka to różnica jest jednak znaczna.
    Z drugiej strony pod cropa otrzymujesz znacznie tańsze i dobre szkła EF-S co też potwierdza umiejscowienie zestawu w klasie amatorskiej za przystępną cenę.
    Ale zakładając iż rozwój fotografa jest czymś naturalnym i o ile występuje to niestety w tym systemie musi kosztować i tak jak pisałeś nie ma prostej recepty.
    Ja nie kupowałem szkieł EF-S i w cropie zawsze było mi za długo dlatego tak cenię zalety FF i ogniskowe 16-200 są tym co mnie zadowala.

emil.cieslak
    Guest

Domyślnie

w zasadzie to nie wiem, ja sam mam 40d, zadowolony jestem, poza tym nie wydoiłem jej jeszcze do końca, więc podejrzewam że zanim kupie coś nowego to potrwa, poza tym kupłem ja dopiero rok temu, po sprzedaniu 400d..., ale słyszałem ze 5d jest troszke dziwny jesli chodzi o oferowane mozliwości...nie jestem pewien

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

trochę rzeczy z Chin czy Tajwanu ściągamy do firmy i generalnie teraz jest tak, że DHLe, TNT i UPSy i wszyscy międzynarodowi kurierzy dają do oclenia (a w zasadzie mają własne agencje celne) wszystkie paczki które wjeżdzają na teren UE i mają jakąś wartość/rachunek.. i nie kombinują, bo im się nie opłaca - są kwity, wartość taka i taka - tyle się należy - szybko i sprawnie.. poczty jeszcze nie mają swoich agencji celnych tak sprawnych jak te "kurierskie" bo to wynika choćby z ilości przesyłek..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Miałem okazję "pobawić" się nowa 5 podpiąłem pod nią swoje 24-70 i ... i fotki jakby inne, no może nie jakby ale na pewno inne wg lepsze nagle szkło odzyskało wigor, plastyka inna i bokeh. Nie wiem na ile to obiektywizm ale jednak dla mnie jest różnica. Posiadam 40 i jeśli miałbym od początku wybór finansowy to bez wahania wziąłbym FF
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920

Uprawnienia umieszczania postów