Pokaż wyniki od 1 do 10 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    YaneC, prawie wszystkie przytoczone przez ciebie oferty pochodzą z Hong Kongu,
    więc dolicz koszty przesyłki (ok. 40 GBP), no i cło oczywiście.

Tak się składa że kupiłem swoje body u jednego z tych sprzedawców (T-Dimension) i dołożyłem do tego 99 Euro opłaty celnej,
    tylko tyle dlatego, że przesyłka była wyceniona przez niego na ok. 350 Euro.
    Strach pomyśleć o kwocie, gdyby podał wartość faktyczną.

Więc kwoty które podajesz, to nie są ceny końcowe.
    Zrób proste dodawanie, i przekalkuluj czy się opłaca.

Pozdrówka!

O psiakość!
    Jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem, gdy irlandzkie cło czepia się paczek z e-bay'a!
    Ja do tej pory zassałem z Hąkągu obiektyw (digital-rev) a z Tajwanu aparat (shueido) i zero cła, zero problemów! Koledzy z Dublina, co sprowadzali z HK aparaty i obiektywy również nigdy nie wspominali o żadnych dodatkowych opłatach.
    Teraz chcę kupić dość powaznie kosztujące szkło i muszę powiedzieć, że mnie nastraszyłeś nieco - chyba w takim układzie wezmę z UK... różnica w cenie niewielka (niższe koszty przesyłki) a przynajmniej zero ryzyka że się cło czepi.
    Co to? Credit crunch spowodował nagłą aktywność celników? Diabli by to...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    O psiakość!
    Jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem, gdy irlandzkie cło czepia się paczek z e-bay'a!
    Ja do tej pory zassałem z Hąkągu obiektyw (digital-rev) a z Tajwanu aparat (shueido) i zero cła, zero problemów! Koledzy z Dublina, co sprowadzali z HK aparaty i obiektywy również nigdy nie wspominali o żadnych dodatkowych opłatach.
    Teraz chcę kupić dość powaznie kosztujące szkło i muszę powiedzieć, że mnie nastraszyłeś nieco - chyba w takim układzie wezmę z UK... różnica w cenie niewielka (niższe koszty przesyłki) a przynajmniej zero ryzyka że się cło czepi.
    Co to? Credit crunch spowodował nagłą aktywność celników? Diabli by to...
    No cóż, może miałem pecha, ale żeby odebrać przesyłkę od kuriera DHL musiałem uiścić 99 Euro opłaty celnej.
    Żeby nie było, próbowałem gościowi tłumaczyć że wszystkich opłat dokonałem u sprzedawcy,
    ale ten grzecznie mi pokazał papier z opłatą celną i powiedział że musi skonsultować z centralą
    po czym nie mogąc się dodzwonić odjechał.
    Powiedział że wróci jak tylko wyjaśni sprawę - nie wrócił, niestety.

Finalnie dbierałem paczkę osobiście w siedzibie DHL przy lotnisku i nie dało się jej "dostać" bez tejże opłaty.

Wcześniej też kupowałem z HK różne drobiazgi i nie było problemów.
    Może dlatego że zwykłą pocztą docierały, a nie kurierem.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów